ΚΟΣΜΟΣ

Η Σαουδική Αραβία απειλεί το Ιράν με δικά της πυρηνικά

Απειλεί να αποκτήσει τα δικά της πυρηνικά αν το κάνει και το Ιράν

Συντάκτης: Σία Ανδρικάκη Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πως θα κατασκευάσει δικά της πυρηνικά όπλα απείλησε η Σαουδική Αραβία αν το Ιράν προχωρήσει στην ανάπτυξη του προγράμματος , δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Αδελ αλ-Ζουμπέιρ.

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι εάν το Ιράν αποκτήσει πυρηνική ικανότητα θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να πράξουμε το ίδιο», τόνισε και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι εάν το Ιράν επανεκκινήσει το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων, πέρα από ό, τι έχει τώρα, θα πρέπει όλες οι άλλες χώρες της Ρ5 να εγκαταλείψουν τη συμφωνία και να επιβάλουν εκ νέου κυρώσεις στο Ιράν».

Την Τρίτη, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ αποφάσισε να υποχωρήσει από τη συμφωνία πυρηνικών όπλων του Ιράν, μια συμφωνία που ανέβαλε τις κυρώσεις στο Ιράν σε αντάλλαγμα την πυρηνική συνεργασία της Τεχεράνης.

Μιλώντας στο CNN, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Σαουδικής Αραβίας διπλασίασε την απειλή του πρίγκιπα Μωάμεθ Μπιν Σάλμαν νωρίτερα φέτος. Η χώρα κατασκευάζει επί του παρόντος πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας για ενεργειακούς σκοπού, αν και ο Αδελ αλ-Ζουμπέιρ ανέφερε πως θα μπορούσε να επεκταθεί το πρόγραμμα ώστε να συμπεριλάβει και πυρηνικά όπλα.

«Υποστηρίζουμε και χαιρετίζουμε την απόσυρση των πυρηνικών συμφωνιών των Ηνωμένων Πολιτειών από το Ιράν, υποστηρίζουμε την απόφαση για την αποκατάσταση των οικονομικών κυρώσεων στο Ιράν και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας για να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους», δήλωσε.

Exit mobile version