ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Εξουδετέρωσαν ηγέτη του ISIS στην ανατολική Συρία με χτύπημα drone

Η κεντρική διοίκηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Ουσάμα αλ- Μουχαζίρ στην ανατολική Συρία
ΗΠΑ: Εξουδετέρωσαν ηγέτη του ISIS στην ανατολική Συρία με χτύπημα drone

Αμερικανικό πλήγμα κατά του ISIS! Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον Ουσάμα αλ –Μουχαζίρ, ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία στις 7 Ιουλίου, όπως αναφέρει.

«Το πλήγμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε από τα ίδια μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 που είχαν, νωρίτερα εντός της ημέρας, παρενοχληθεί από ρωσικά αεροσκάφη σε μια σύγκρουση που είχε διαρκέσει σχεδόν δύο ώρες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του ηγέτη της ISIS στην ανατολική Συρία έκανε τον γύρο των κοινωνικών δικτύων.

Σε αυτήν αναφέρεται ότι με την απώλεια του ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης θα εμποδιστούν νέες επιθέσεις.

Επισημαίνεται, δε, ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις εξουδετέρωσης κι άλλων μελών της οργάνωσης σε Ιράκ και Συρία, με σκοπό την πλήρη ήττα της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9, που είχαν αναχαιτιστεί νωρίτερα από ρωσικά αεροσκάφη, ενεπλάκησαν στην επιδορμή.

Οι ΗΠΑ, πάντως, σε κάθε τόνο τονίζουν την προσήλωσή τους στον αφανισμό της οργάνωσης ISIS που συνιστά απειλή για την παγκόσμια κοινότητα.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

?>