ΚΟΣΜΟΣ

Καιρός: «Έλιωσαν» στην Αγγλία – Πάνω από 40 βαθμοί Κελσίου!

Οι Άγγλοι έχουν βγάλει την... μπέμπελη, αφού ο καιρός είναι τουλάχιστον μεσογειακός

Καιρός: «Έλιωσαν» στην Αγγλία - Πάνω από 40 βαθμοί Κελσίου!
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Καιρός: Ασυνήθιστες θερμοκρασίες έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στην Αγγλία και γενικότερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού ο υδράργυρος έδειξε +40 βαθμούς Κελσίου!

Βέβαια τώρα η κατάσταση πάει να αντιστραφεί και το ντεκόρ να γίνει βροχερό!

Ας δούμε, όμως, τι αναφέρει η «Mirror»:

«Το μεγαλύτερο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου ξεπέρασε τις κακές καιρικές συνθήκες, λίγες μόνο εβδομάδες αφότου καταρρίφθηκαν τα ρεκόρ για την πιο καυτή ημέρα όλων των εποχών, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Το Met Office είπε ότι η πιο καυτή ημέρα αυτού του καύσωνα ήταν πιθανώς το Σάββατο, καθώς οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 36 βαθμούς Κελσίου, τη στιγμή που η Κυριακή ήταν ελαφρώς πιο κάτω.

Ωστόσο, υπήρξαν περισσότερα δυσάρεστα νέα από μετεωρολόγους, οι οποίοι έχουν εκδώσει τώρα πορτοκαλί και κίτρινες προειδοποιήσεις για καταιγίδες σε περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, στον απόηχο του καύσωνα.

Αναμένεται διακοπή των μετακινήσεων, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα προκαλέσουν καταρρακτώδεις βροχές που θα προκαλέσουν πλημμύρες.

Το Met Office είπε ότι η ακριβής ώρα που θα τελειώσει ο καύσωνας θα ήταν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής το βράδυ, στις 23:59, αλλά προειδοποίησε ότι τη Δευτέρα οι υψηλότερες θερμοκρασίες ενδέχεται να παραμείνουν κατά τόπους.

Ο Φρανκ Σόντερς, επικεφαλής μετεωρολόγος του Met Office, δήλωσε: «Η επίμονη υψηλή πίεση στο Ηνωμένο Βασίλειο σημαίνει ότι οι θερμοκρασίες αυξάνονται καθημερινά κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κορυφωθεί πιθανώς στους 36 βαθμούς το Σάββατο και την Κυριακή. Στη συνθήκες, οι συνθήκες αυτές θα επιμείνουν σε περιοχές στα νότια του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι αργά τη Δευτέρα, όταν και ο καιρός θα γίνει πιο υγρός».

Ο καιρός στην Αγγλία

Exit mobile version