Φόβοι πως θα υπάρξει συνέχεια

Φόβοι πως οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών και Παλαιστίνιων διαδηλωτών, όχι μόνο θα συνεχιστούν αλλά και θα ενταθούν μέσα στο Σαββατoκύριακο, αφού οι νεκροί έφτασαν ήδη τους 16.

16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πυρά, ενώ χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή στα σύνορα που χωρίζουν τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ για την «μεγάλη πορεία για την επιστροφή», τραυματίστηκαν.

Πρόκειται για ένα κίνημα διαμαρτυρίας το οποίο θα διαρκέσει 6 εβδομάδες και στόχος του είναι «το δικαίωμα επιστροφής» των Παλαιστίνιων προσφύγων αλλά και η καταγγελία του αποκλεισμού που έχει επιβληθεί στη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ.

Στη διάρκεια της ομιλίας του την Παρασκευή ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, υποστήριξε πως θεωρεί το Ισραήλ υπαίτιο για τους 16 θανάτους των Παλαιστινίων διαδηλωτών ενώ τόσο οι Παλαιστίνιοι και η Τουρκία ανέφεραν πως έγινε «υπερβολική χρήση» βίας.

«Υπάρχει ανησυχία ότι η κατάσταση ενδέχεται να επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες», ανέφερε ο Τάγε-Μπρουκ Ζεριχούν αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ενώ ζήτησε να επιδειχθεί η μέγιστη αυτοσυγκράτηση.

Δείτε το βίντεο: