ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: 62χρονος Γάλλος έπαθε πριαπισμό – Ο ιός προκαλεί στύση για περίπου τέσσερις ώρες

Μία πολύ περίεργη προειδοποίηση έκαναν οι γιατροί, τονίζοντας ότι ο κορονοϊός μπορεί να προκαλέσει ακόμα και… πριαπισμό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Daily Mail,  ένας 62χρονος ασθενής που βρισκόταν σε νοσοκομείο της Γαλλίας πάσχοντας από τον ιό, εμφάνισε μεγάλης διάρκειας στύση, κάτι που ήταν πάρα πολύ επώδυνο. Ο ερεθισμός του προκλήθηκε από παγιδευμένο αίμα στο μόριό...

Κορονοϊός: 62χρονος Γάλλος έπαθε πριαπισμό - Ο ιός προκαλεί στύση για περίπου τέσσερις ώρες
Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Μία πολύ περίεργη προειδοποίηση έκαναν οι γιατροί, τονίζοντας ότι ο κορονοϊός μπορεί να προκαλέσει ακόμα και… πριαπισμό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Daily Mail,  ένας 62χρονος ασθενής που βρισκόταν σε νοσοκομείο της Γαλλίας πάσχοντας από τον ιό, εμφάνισε μεγάλης διάρκειας στύση, κάτι που ήταν πάρα πολύ επώδυνο.

Ο ερεθισμός του προκλήθηκε από παγιδευμένο αίμα στο μόριό του, το οποίο βρέθηκε να είναι γεμάτο από θρόμβους όταν οι γιατροί επενέβησαν.

Οι θρόμβοι όπως είναι γνωστό, μπλοκάρουν τη σωστή ροή του αίματος και μπορούν να προκαλέσουν εγκεφαλικά και καρδιακές προσβολές.

Αυτή, πάντως, φαίνεται ότι η είναι η πρώτη αναφορά για πριαπισμό ως παρενέργεια του κορονοϊού που έχει σκοτώσει 500.000 ανθρώπους παγκοσμίως. Ο ασθενής βγήκε από την Εντατική έπειτα από δύο εβδομάδες σε αναπνευστική στήριξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός – ΗΠΑ: Ρεκόρ με πάνω από 50.000 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ασθενής είχε πάει στον γιατρό του με πυρετό, ξηρό βήχα, δυσκολίες στην αναπνοή και διάρροια, ενώ δύο ημέρες μετά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υπεβλήθη σε τεστ και διαπιστώθηκε ότι πάσχει από κορονοϊό.

Μόλις εισήχθη στο νοσοκομείο διασωληνώθηκε καθώς έδειχνε σημάδια αναπνευστικής ανεπάρκειας, με τις εξετάσεις που του έγιναν να δείχνουν τον πριαπισμό.

Ο άνδρας υπέφερε από πριαπισμό χαμηλής ροής, όταν το αίμα παγιδεύεται στους θαλάμους στύσης, σε αντίθεση με τον πριαπισμό υψηλής ροής, που προκαλείται από τραυματισμό. Μπορεί να συμβεί χωρίς γνωστή αιτία σε άνδρες που είναι κατά τα άλλα υγιείς.

Οι γιατροί προσπαθώντας να τον ανακουφίσουν έβαλαν παγοκύστη στη βουβωνική χώρα και έπειτα από τέσσερις ώρες επίμονης στύσης, οι γιατροί αποστράγγισαν το αίμα από το πέος με βελόνα

Exit mobile version