ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Ακυρώθηκε η διασημότερη γιορτή μπίρας!

Γεγονός είναι και επίσημα πια η ματαίωση του φετινού Oktoberfest, της παραδοσιακής γιορτής της μπίρας που διοργανώνεται κάθε φθινόπωρο στο Μόναχο. Ο λόγος ακύρωσης είναι φυσικά η πανδημία του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, ανακοίνωσε την οριστική ακύρωση του διάσημου φεστιβάλ «Oktoberfest 2020». «Αποφασίσαμε ότι το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο» δήλωσε χαρακτηριστικά....
Κορονοϊός: Ακυρώθηκε η διασημότερη γιορτή μπίρας!

Γεγονός είναι και επίσημα πια η ματαίωση του φετινού Oktoberfest, της παραδοσιακής γιορτής της μπίρας που διοργανώνεται κάθε φθινόπωρο στο Μόναχο. Ο λόγος ακύρωσης είναι φυσικά η πανδημία του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, ανακοίνωσε την οριστική ακύρωση του διάσημου φεστιβάλ «Oktoberfest 2020». «Αποφασίσαμε ότι το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο» δήλωσε χαρακτηριστικά. Να σημειώσουμε, εδώ πως το διάσημο φεστιβάλ μπίρας ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 19 Σεπτεμβρίου και θα διαρκούσε δύο εβδομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εφεύρεση-Επανάσταση: Έρχεται η συσκευή που βλέπει ιούς στον αέρα!

Όπως είναι γνωστό, το «Oktoberfest» αποτελεί μια ιδιαίτερα δημοφιλή γιορτή για όλη την Ευρώπη, καθώς εκατομμύρια ταξιδιώτες απ’ όλο τον κόσμο πηγαίνουν κάθε χρόνο στο Μόναχο, με τα έσοδα να ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Η απόφαση ακύρωσης ελήφθη, παρά την πρόθεση αρκετών κρατιδίων να προχωρήσουν σε μερική άρση των μέτρων για την πανδημία. Προφανώς οι διοργανωτές δεν θέλησαν να το ρισκάρουν, μιας και είναι ήδη γνωστό ότι η απαγόρευση των μεγάλων δημόσιων συναθροίσεων στη Γερμανία θα βρίσκεται σε ισχύ έως τουλάχιστον τις 31 Αυγούστου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Ακυρώθηκε η διασημότερη γιορτή μπίρας!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.