ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός – Ισπανία: «Οπλίζεται» με τα γρήγορα τεστ – Αποτελέσματα σε 15 λεπτά

Στη «μάχη» με τον κορωνοϊό ρίχνει η χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου με ένα γρήγορο τεστ που δίνει αποτελέσματα σε 15 λεπτά!
Κορονοϊός - Ισπανία: «Οπλίζεται» με τα γρήγορα τεστ - Αποτελέσματα σε 15 λεπτά

Κορονοϊός – Ισπανία: Η χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου είναι από μία από αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό με τους αρμόδιους φορείς να κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να θωρακιστούν όσο το δυνατόν καλύτερα απέναντί του.

Έτσι όπως έγινε γνωστό η Ισπανία «οπλίστηκε με το λεγόμενο «γρήγορο τεστ» που δίνει αποτελέσματα σε 15 λεπτά. Σύμφωνα μάλιστα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, δίνει ακριβή αποτελέσματα και για τον ιό.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα «El Pais» σημειώνει ότι το ισπανικό Υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε πως η Μαδρίτη έχει  ήδη προμηθευτεί 640.000 τεστ για τον κορονοϊό, με τα «γρήγορα τεστ» να γίνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός – Ισπανία: 1.326 νεκροί – 285 μέσα σε μία μέρα

Τα αποτελέσματα των τεστ είναι βγαίνουν μέσα σε μόλις 15 λεπτά και ήδη έχουν διανεμηθεί σε αρμόδιες αρχές σε περιοχές της χώρας. Όπως  συμπληρώνει το εν λόγω δημοσίευμα η προμήθεια των τεστ έγινε από τέσσερις εταιρείες στην Ισπανία.

Στόχος της κυβέρνησης με τα «γρήγορα τεστ» είναι η ανίχνευση του κορονοϊού μεταξύ των ατόμων που παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και δεν περιλαμβάνονται αυτή τη στιγμή στα στατιστικά στοιχεία της χώρας για τα κρούσματα.

Εξάλλου, ο Τύπος της Ιταλίας πως η γειτονική μας χώρα η οποία ετοιμάζεται να εφαρμόσει το «μοντέλο της Νότιας Κορέας».

Το μοντέλο αυτό προβλέπει εκατοντάδες χιλιάδες τεστ με στόχο να ανιχνευθεί ο ιός στους ασθενείς που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

ΣΧΟΛΙΑ