ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Σε κατάσταση συναγερμού η Ισπανία (vid)

Με διάγγελμα του ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ κήρυξε την Παρασκεύη (13/3) σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μιας και ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση στην Ιβηρική χερσόνησο.  Το Σάββατο (14/3) θα συγκληθεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο το οποίο θα εγκριθεί σχετικό διάταγμα με το οποίο Ισπανία «θα τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 15...

Πέδρο Σάντεθ- κορονοϊός
Συντάκτης: Μαντώ Καψάλη Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Με διάγγελμα του ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ κήρυξε την Παρασκεύη (13/3) σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μιας και ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση στην Ιβηρική χερσόνησο. 

Το Σάββατο (14/3) θα συγκληθεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο το οποίο θα εγκριθεί σχετικό διάταγμα με το οποίο Ισπανία «θα τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 15 ημερών», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σάντσεθ στο τηλεοπτικό διάγγελμα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ισπανία ο κορονοϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 120 ανθρώπους και έχουν καταγραφεί περισσότερα από 4.200 κρούσματα.

Μάλιστα ο Σάντσεθ έκανε λόγο ότι αναμένεται τα κρούσματα να ξεπεράσουν και τις δέκα χιλιάδες: «Δυστυχώς, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο την ερχόμενη εβδομάδα τα κρούσματα να ξεπεράσουν τα 10.000».

 

Exit mobile version