ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: Προειδοποιούμε την Τουρκία για τις κινήσεις της

Λαβρόφ: Προειδοποιούμε την Τουρκία για τις κινήσεις της, δήλωσε την Δευτέρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών με φόντο τις κινήσεις της Άγκυρας.

Λαβρόφ: Προειδοποιούμε την Τουρκία για τις κινήσεις της, δήλωσε την Δευτέρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών με φόντο τις κινήσεις της Άγκυρας.
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Λαβρόφ: Προειδοποιούμε την Τουρκία για τις κινήσεις της, δήλωσε την Δευτέρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποιεί την Τουρκία και όσες χώρες (σ.σ. δεν κατανόμασε άλλη χώρα εκτός από την Τουρκία) προωθούν τις στρατιωτικές κινήσεις  στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, σύμφωνα με τους Τούρκους, η «εμφάνιση των τουρκικών SİHA στα σύνορα τρόμαξε τον ρωσικό τύπο».

Οι Τουρκοί κάνουν αναφορά στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία όπως σημειώνουν «ανακοίνωσαν ότι τα «τουρκικά SİHA ξεκίνησαν για πρώτη φορά προς πολεμικές επιχειρήσεις, με τον πόλεμο τώρα είναι θέμα χρόνου.

«Η εκεχειρία εξερράγη καθώς οι φιλο-Ρώσοι αυτονομιστές σκότωσαν Ουκρανούς στρατιώτες και ο Βλαντιμίρ Πούτιν συγκέντρωσε έναν τεράστιο στρατό 100.000 στρατιωτών στα σύνορα και αμφισβήτησε ανοιχτά την κυβέρνηση του Κιέβου», τονίζεται.

Σύμφωνα με τους Τούρκους ο ρωσικός στρατός «τράβηξε» τα πολεμικά πλοία από την Κασπία στη Μαύρη Θάλασσα ενώ τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο ρωσικός στρατός περιβάλλει τα ουκρανικά στρατεύματα, επίσης από τη Μολδαβία στα δυτικά», όπου Ρώσοι στρατιώτες «τοποθετήθηκαν στην Υπερδνειστερία, 13 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα».

Η ρωσική στρατιωτική τηλεόραση Zvezda δημοσίευσε βίντεο από μια άσκηση κάτω από χιόνι στην Κριμαία, την οποία η Μόσχα κατέλαβε το 2014. Στην επίδειξη σώματος όπου χρησιμοποιήθηκαν και οι δύο σφαίρες, φάνηκε ότι οι στρατιώτες που κατέβαιναν από το θωρακισμένο όχημα BTR-80 άνοιξαν φωτιά.

Για πρώτη φορά πέταξαν στην περιοχή τα sihai Donbas που αγόρασαν οι Ουκρανοί από την Τουρκία (σ.σ. Bayraktar TB2).

«Τα τουρκικά SİHA προβλήθηκαν στα ρωσικά σύνορα! Μεγάλο σοκ στον Πούτιν! Ο φόβος του SİHA στον ρωσικό τύπο», αναφέρει το ahaber.com.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Δύο νέα πλοία δίνουν ως ενδιάμεση λύση οι Ισπανοί – Καθόλου μεταχειρισμένα

Φρεγάτες: Τα… ρέστα τους οι Βρετανοί – Ήρθε και ο Βρετανός υπουργός Εξοπλισμών

Λαβρόφ: Προειδοποιούμε την Τουρκία για τις κινήσεις της

Exit mobile version