ΚΟΣΜΟΣ

Libra: Υπό έλεγχο το κρυπτονόμισμα του Facebook

Libra: Το Facebook λάνσαρε το δικό του ψηφιακό νόμισμα και παράλληλα τρόπο πληρωμών και μάλιστα με την συνεργασία των μεγαλύτερων στην κατηγορία αυτή (Stripe, PayPal, Visa, Mastercard).

Libra
Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Libra: Το Facebook λάνσαρε το δικό του ψηφιακό νόμισμα και παράλληλα τρόπο πληρωμών και μάλιστα με την συνεργασία των μεγαλύτερων στην κατηγορία αυτή (Stripe, PayPal, Visa, Mastercard).

Η πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, της Facebook, πρότεινε τη δημιουργία του libra, ενός ψηφιακού νομίσματος, προξενώντας έντονες αντιδράσεις από ρυθμιστικούς φορείς, κεντρικούς τραπεζίτες και κυβερνήσεις.

Οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο των ΗΠΑ θέλουν να εμποδίσουν κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook να εκδώσουν ψηφιακά νομίσματα, σύμφωνα με έγγραφο που έχει δει το Reuters.

Το προαναφερθέν νομοσχέδιο προβλέπει πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ την ημέρα για όσους παραβιάζουν τους κανόνες αυτούς.

Παράλληλα, πριν ξεκινήσει η ετήσια συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των επτά πιο προηγμένων βιομηχανικά χωρών, ο Γάλλος υπουργός Μπρουνό Λε Μερ δήλωσε ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία του κρυπτονομίσματος Libra.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι θα χρησιμοποιείται ένα εργαλείο συναλλαγών χωρίς να τηρεί κανέναν από τους κανόνες που θέτουμε σε όλα τα νομίσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, οι υπουργοί και οι κεντρικοί τραπεζίτες που συμμετέχουν σε αυτήν τη σύνοδο της G7 αποφάσισαν να εξετάσουν προσεκτικά αν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις “ή αν θα πρέπει να τροποποιηθούν για να διασφαλιστεί μελλοντικά η σταθερότητα του διεθνούς χρηματοπιστωτών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τις εταιρείες να υπαχθούν στις διεθνείς ρυθμίσεις που ισχύουν για τις τράπεζες, εάν θέλουν να εκδώσουν νόμισμα. Τέλος, ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε πως τα σχέδια Ζούκερμπεργκ δεν θα προχωρήσουν, εκτός εάν απαντήσει στα ερωτήματα που αφορούν την ασφάλεια δεδομένων, την πάταξη του ξεπλύματος χρήματος, την προστασία των καταναλωτών και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
Exit mobile version