ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Βρήκαν πλοίο γεμάτο με στρατιωτικά οχήματα – Ταμάμ για την Ελλάδα

Η ομάδα επιβίβασης ανακάλυψε δεκάδες στρατιωτικά οχήματα που είχαν αποσταλεί, κατά ενδεχόμενη παραβίαση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη
Λιβύη: Βρήκαν πλοίο γεμάτο με στρατιωτικά οχήματα - Ταμάμ για την Ελλάδα

Λιβύη: Στις 11 Οκτωβρίου, η επιχείρηση EUNAVFOR MED IRINI πραγματοποίησε επιθεώρηση του εμπορικού σκάφους MV MEERDIJK στα ανοικτά των ακτών της χώρας.

Το πλοίο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε οχήματα τροποποιημένα για στρατιωτική χρήση στη Λιβύη για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η IRINI κατάσχει φορτίο σε εφαρμογή της απόφασης 2292 (2016) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε λιγότερο από τρεις μήνες.

Ένα από τα ευρωπαϊκά στρατιωτικά σκάφη που επιχειρούσε στην Κεντρική Μεσόγειο Θάλασσα για την επιχείρηση IRINI εντόπισε το πλοίο καθ’ οδόν προς τη Λιβύη.

Κατόπιν αιτήματος της επιχείρησης IRINI, σύμφωνα με το ΑΣΑΗΕ 2292, οι Κάτω Χώρες, ως κράτος σημαίας του πλοίου, έδωσε τη συγκατάθεσή της χωρίς καθυστέρηση για την επιθεώρηση και, στις 11 Οκτωβρίου, στάλθηκε ομάδα επιβίβασης στο πλοίο για να επαληθεύσει τη φύση αυτών των οχημάτων.

Η ομάδα επιβίβασης ανακάλυψε δεκάδες στρατιωτικά οχήματα που είχαν αποσταλεί κατά ενδεχόμενη παραβίαση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη.

Σύμφωνα με την εντολή της Επιχείρησης, τα οχήματα κατασχέθηκαν και το πλοίο εκτράπηκε σε ευρωπαϊκό λιμάνι (Αλμυρό) για περαιτέρω έλεγχο.

Μετά από επιθεώρηση από την Ομάδα Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, τα οχήματα αποβιβάστηκαν και αποθηκεύτηκαν στην ξηρά.

Πηγή: geostratigika.gr

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ