ΚΟΣΜΟΣ

Μονάδα 29155: Οι θεωρίες συνομωσίας και οι έρευνα για το υπερόπλο του Πούτιν

Βγαλμένη ααπό ταινία επιστημονικής φαντασίας ακούγεται η αποκάλυψη διεθνούς έρευνας για τη Μονάδα 29155
Μονάδα 29155: Οι θεωρίες συνομωσίας και οι έρευνα για το υπερόπλο του Πούτιν

Παράξενοι πονοκέφαλοι, υψηλή πίεση, ζάλη και πόνος στα αυτιά έχουν ταλαιπωρήσει περισσότερους από 1.000 Αμερικανούς διπλωμάτες μετά το 2016, όταν έγινε για πρώτη φορά λόγος για το «Σύνδρομο της Αβάνας».

Σύμφωνα με τη RealNews και τη Τζένη Κριθαρά, οι ΗΠΑ κατηγορούν τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες για την αδιαθεσία των μελών των διπλωματικών τους αποστολών, η οποία είναι παροδική αλλά έντονη και συνδέεται πάντα με ένα συγκεκριμένο (πολιτικό) γεγονός.

Για παράδειγμα, 12 Αμερικανοί αξιωματούχοι της πρεσβείας στο Βιετνάμ ανέφεραν ξαφνική πίεση στο κεφάλι και πόνο στα αυτιά, λίγο πριν από την επίσκεψη της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις στο κτίριο το 2021.

Αντίστοιχα, το αμερικανικό Πεντάγωνο γνωστοποίησε ότι ένας αξιωματούχος του αντιμετώπισε δυνατούς πονοκεφάλους και έντονη ναυτία πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία το 2023.

Η έρευνα

Οι φόβοι και οι θεωρίες για την ύπαρξη του «Συνδρόμου της Αβάνας, αναζωπυρώθηκαν με αφορμή μια νέα, διεθνή έρευνα στην οποία συμμετείχαν η εκπομπή του αμερικανικού CBS «60 minutes», το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» και η λετονική έκδοση του περιοδικού «The Insider».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από αυτή την έρευνα, υπάρχει ένα ακουστικό όπλο, τα οποίο έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει αυτά τα συμπτώματα. Θεωρείται ότι έχει την ικανότητα να εστιάζει στα ηχητικά κύματα δωματίου ή ενός ατόμου και να διαταράσσει τους μαλακούς ιστούς του εγκεφάλου του και του εσωτερικού των αυτιών του.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ομάδα σαμποτάζ του γενικού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας (GRU), γνωστή και ως Μονάδα 29155, είναι αυτή που ανέπτυξε την τεχνολογία της ακουστικής συσκευής μεγάλης εμβέλειας (LARD).

Ισχυρή ενεργειακή δέσμη

Σύμφωνα με τα τρία μέσα ενημέρωσης που συμμετείχαν στην έρευνα, η Μονάδα 29155 φέρεται να βρίσκεται υπό τον άμε το έλεγχο του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Σε ό,τι αφο ρά το ακουστικό όπλο, το ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι η ανάπτυξή του έχει γίνει πιθανότατα πολύ πριν από τη φερόμενη χρή ση του στην Κούβα.

Παρατίθεται, μάλιστα, ως παράδειγμα η περίπτωση ενός Αμερικανού αξιωματούχου στη Φρανκφούρτη, ο οποίος «έπεσε αναίσθητος από κάτι που έμοιαζε με ισχυρή ενεργειακή δέσμη το 2014».

Την ίδια περίοδο, οργίαζαν στον Διεθνή Τύπο οι φήμες ότι η Ρωσία μοιράστηκε τη συγκεκριμένη τεχνολογία κατασκοπείας με την Κίνα.

Αν και η ενδελεχής έρευνα των τριών ειδησεογραφικών μέσων έχει κάνει μια εξαντλητική καταγραφή των περιστατικών αδιαθεσίας των Αμερικανών διπλωματικών υπαλλήλων μετά το 2016, η ύπαρξη και ακόμα περισσότερο, η απόδειξη χρήσης ενός ακουστικού όπλου από τη Μόσχα παραμένουν θολές.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μονάδα 29155: Οι θεωρίες συνομωσίας και οι έρευνα για το υπερόπλο του Πούτιν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.