ΚΟΣΜΟΣ

Ν. Κορέα: App ιχνηλάτησης έκανε… τσακωτά τα παράνομα ζευγάρια

Ντοκιμαντέρ αποκάλυψε τα... προβλήματα που δημιούργησε η εφαρμογή ιχνηλάτησης που χρησιμοποιήθηκε στην ασιατική χώρα
Ν. Κορέα: App ιχνηλάτησης έκανε... τσακωτά τα παράνομα ζευγάρια

Η Ν. Κορέα είναι από τις χώρες που ανταποκρίθηκε εξαιρετικά στην πανδημία του κορονοϊού, καθώς από το ξέσπασμά της μετράει μέχρι σήμερα 10.991 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 260 θανάτους.

Η αποτελεσματικότητα αυτή, οφείλεται κυρίως στην επιθετική στάση που κράτησε απέναντι στην Covid-19 με τα μαζικά τεστ που έκανε και την ιχνηλάτηση των επαφών.

Στο τελευταίο καθοριστικό ρόλο έπαιξε η εφαρμογή που δημιούργησε ένας 19χρονος στη Ν. Κορέα και η οποία αποκτούσε πρόσβαση στο GPS του κινητού σου, στην τραπεζικές του κάρτες και γενικώς σε κάθε τί που μπορούσε να δώσει στίγμα για τις διαδρομές του.

Το ντοκιμαντέρ του Channel 4 «The Country That Beat The Virus: What Can Britain Learn» αφιερώθηκε αρκετή ώρα σε αυτή, αποκαλύπτοντας και την άλλη πλευρά της χρήσης της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορoνοϊός: Για πρώτη φορά πλάσμα με αντισώματα στην Ελλάδα

Όχι δηλαδή αυτή που βοήθησε στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά αυτή που αποκάλυψε πολλά από τα παράνομα ζευγάρια παντρεμένων στην χώρα.

Και αυτό γιατί στο μήνυμα που έστελνε ανέφερε πως αναλυτικά την διαδρομή και τα μέρη που είχε πάει όταν συνάντησε το κρούσμα. Κάτι που δεν ήταν πάντα ανώδυνο. Αρκετοί και αρκετές βρέθηκαν να έχουν πάει σε μέρη που δεν θα έπρεπε να είναι, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί η παράνομη σχέση τους.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ