Νέα Ζηλανδία: Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών (pics-vid)


    Sportime TeamΔεν έχει τέλος η τραγωδία στη Νέα Ζηλανδία μετά την τρομοκρατική επίθεση σε δύο τζαμιά στην πόλη Κράιστσερτς, με τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει όλο και περισσότερο.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της χώρας, οι νεκροί πλέον ανέρχονται στους 49, με τους 41 να εντοπίζονται στο τζαμί Αλ Νουρ στο οποίο έγινε η πρώτη επίθεση και οι 7 στο τζαμί Λίνγουντ, ενώ και ένα άτομο έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε.

Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις, με τον έναν από αυτούς να έχει κατηγορηθεί για δολοφονία και το Σάββατο θα οδηγηθεί στο δικαστήριο, ενώ οι άλλοι για κατοχή όπλων και πυρομαχικών, με την εμπλοκή τους στην υπόθεση να ερευνάται.

Τα νοσοκομεία της περιοχής έχουν δεχτεί τα θύματα της επίθεσης και πολλοί εκ’ των τραυματιών, υποβάλλονται σε επεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματα τους.

Από τη μεριά της η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδία, Τζέσικα Άρντερν, μίλησε για το συμβάν, τονίζοντας πως πρέπει όλοι να είναι σε εγρήγορση.

«Οι μόνες λέξεις που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να περιγράψουμε ό,τι συνέβη είναι πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Αν και επί του παρόντος δεν έχουμε υπόνοιες ότι υπάρχουν άλλοι δράστες, παραμένουμε σε εγρήγορση», ήταν τα λόγια της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση ανώτατου συναγερμού.