ΚΟΣΜΟΣ

Νέες τουρκικές… ψευτομαγκιές: «Θα βρούμε τους “8” και θα τους πακετάρουμε»

Απειλές της τουρκικής κυβέρνησης για απαγωγή των 8 στρατιωτικών εντός ελληνικού εδάφους. Νέες τουρκικές προκλήσεις με απειλές και προσβολές κατά του Αλέξη Τσίπρα, από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ να αφεθούν ελεύθεροι οι τέσσερις τελευταίοι από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα. «Είναι δικό μας...
Νέες τουρκικές… ψευτομαγκιές: «Θα βρούμε τους “8” και θα τους πακετάρουμε»

Απειλές της τουρκικής κυβέρνησης για απαγωγή των 8 στρατιωτικών εντός ελληνικού εδάφους.

Νέες τουρκικές προκλήσεις με απειλές και προσβολές κατά του Αλέξη Τσίπρα, από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ να αφεθούν ελεύθεροι οι τέσσερις τελευταίοι από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα.

«Είναι δικό μας καθήκον και θα τους βρούμε, όπου και να πάνε, θα τους πακετάρουμε, θα τους επιστρέψουμε στην Τουρκία και θα τους παραδώσουμε στην τουρκική δικαιοσύνη», σχολίασε προκλητικά ο Μποζντάγ.

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχει περάσει πολλά από πραξικοπήματα, όπως και η Τουρκία. Αναφορικά με την έκδοση εγκληματιών, υπάρχουν διεθνείς κανόνες. Ως μία χώρα που έχει πληρώσει μεγάλο τίμημα από τα πραξικοπήματα, πρέπει οι πραξικοπηματίες τρομοκράτες να επιστρέφονται στην Τουρκία. Η Ελλάδα προστατεύει γκιουλενιστές τρομοκράτες που προέβησαν σε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Το ελληνικό κράτος τούς παρέχει στήριξη. Αυτό ως Τουρκία δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.

Επίθεση στον Τσίπρα και απάντηση από Κοτζιά

«Νομίζαμε ανδρικό το λόγο του κ. Τσίπρα ότι θα επιστρέψει τους οχτώ πραξικοπηματίες. Αλλά δεν τους επέστρεψε. Σε αυτή την υπόθεση υπάρχει πολιτική κατεύθυνση», είπε με νόημα ο Μπεζντάγ.

Σκληρή απάντηση έδωσε στον Τούρκο αντιπρόεδρο ο Έλληνας ΥΠΕΞ, που χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου οι οποίες «αντανακλούν άγνοια της εξωτερικής πολιτικής και άσκησή της».

«Η Τουρκία, ούτε μπορεί, ούτε θα της επιτραπεί να απαγάγει κάποιον από ελληνικό έδαφος», τόνισε με νόημα ο Έλληνας ΥΠΕΞ, ενώ ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο τομεάρχης της ΝΔ, κ.Κουμουτσάκος που χαρακτήρισε «θρασείες, εμπρηστικές και απαράδεκτες» τις δηλώσεις Μποζντάγ.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.