ΚΟΣΜΟΣ

Nestlé: «Καμπανάκι» για τα Χριστούγεννα – Τι γίνεται με τα προϊόντα

Τι φοβάται η Nestlé για τα Χριστούγεννα, λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού

Τι φοβάται η Nestlé για τα Χριστούγεννα, λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Nestlé: Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η εταιρεία, με φόντο τα Χριστούγεννα και τη διαφαινόμενη εικόνα που αναμένεται να έχει η αγορά.

Διά στόματος του διευθύνοντος συμβούλου Μαρκ Σνάιντερ, η πολυεθνική εκφράζει την ανησυχία της, δύο περίπου μήνες πριν από την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

«Παρατηρούμε ελλείψεις στο εργατικό δυναμικό και ορισμένα προβλήματα μεταφοράς, αλλά είναι βασική προτεραιότητα της ομάδας μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, να συνεργαστούμε εποικοδομητικά με τους λιανοπωλητές για την προμήθειά τους», είπε.

Επίσης, ο Μαρκ Σνάιντερ ρωτήθηκε αν είναι σε θέση να εγγυηθεί την παρουσία της Quality Street (σ.σ. brand που εξαγοράστηκε από τη Nestlé το 1988) στα καταστήματα τα Χριστούγεννα.

«Δουλεύουμε σκληρά», ήταν η απάντησή του, επομένως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν είναι ιδιαίτερα πειστική.

Εν ολίγοις, η κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα, ενδέχεται να επηρεάσει τις παραδόσεις ορισμένων προϊόντων ζαχαροπλαστικής εν όψει της εορταστικής περιόδου.

Nestlé: Προσπαθεί να φανεί καθησυχαστική για τα Χριστούγεννα

Η εταιρεία, πάντως, λίγο αργότερα έσπευσε με ανακοίνωσή της να φανεί καθησυχαστική.

«Όπως όλες οι επιχειρήσεις, διαχειριζόμαστε μια σειρά προκλήσεων αυτή τη στιγμή, αλλά εργαζόμαστε σκληρά για να μετριάσουμε αυτά τα ζητήματα και δεν έχει παρατηρηθεί ουσιαστικός αντίκτυπος», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Να σημειώσουμε ότι τα λιμάνια έχουν υπερφορτωθεί, καθώς οι παραδόσεις καθυστερούν λόγω των διακοπών των εργοστασίων στην ανατολική Ασία.

Παράλληλα, οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας & συσκευασίας τροφίμων και τα αγροκτήματα αντιμετωπίζουν έλλειψη εργατικού δυναμικού.

Περιζήτητοι έχουν γίνει κυρίως οι οδηγοί περονοφόρων ανυψωτικών οχημάτων, οι οποίοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τις παραδόσεις των προϊόντων.

 

Exit mobile version