×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

«Ο Ροβινσώνας Κρούσος» παίρνει «σάρκα και οστά» (vids)


Γεωργία Τσιαρλή

«Ο Ροβινσώνας Κρούσος» παίρνει «σάρκα και οστά» (vids)


Στις 25 Απριλίου 1719 εκδίδεται ένα από τα αριστουργήματα της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας, «Ο Ροβινσώνας Κρούσος» του Ντάνιελ Ντεφόε.

Ο πλήρης τίτλος του μυθιστορήματος είναι «Η ζωή και οι εκπληκτικές περιπέτειες του Ροβινσώνα Κρούσου από την Υόρκη, ναυτικού». Το βιβλίο σημείωσε τεράστια απήχηση, γνωρίζοντας τέσσερις επανεκδόσεις σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

Η υπόθεση του έργου αφορμάται από πραγματικά γεγονότα, από το ναυάγιο ενός Άγγλου ναυτικού στη νήσο Χουάν Φερνάντεθ, στα ανοικτά των ακτών της Χιλής. Ο Άγγλος ναυαγός κατόρθωσε να επιζήσει στο νησί για πέντε χρόνια και επέστρεψε στην Αγγλία το 1711. Η διάδοση της περιπέτειάς του είχε συγκινήσει την κοινή γνώμη της εποχής.

Ο Ντεφόε αναπλάθει μυθιστορηματικά με την πένα του τα πραγματικά γεγονότα θίγοντας πρακτικά και ηθικά ζητήματα που την περίοδο εκείνη τύγχαναν ιδιαίτερης απήχησης στο αστικό κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λοβέρδος: Θύμισε τον «Ναυαγό» μετά την καραντίνα (pic)

Το λογοτεχνικό κοινό της εποχής έτρεφε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μια απίθανη πραγματικότητα, όχι αυθαίρετη και όχι μυθιστορηματική. Μέσα από τις σελίδες του έργου αναδεικνύονται το ηθικό θάρρος, η υπομονή και η εφευρετικότητα.

Ο «Ροβινσώνας Κρούσος» αποτελεί μία ιστορία υπομονής και επιμονής.

Η εκδοτική του επιτυχία συνεχίζεται ως τις μέρες μας, με το έργο να έχει μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου και να αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας.

Η εισπρακτική και λογοτεχνική επιτυχία του μυθιστορήματος παρακίνησαν τον Ντεφόε να συγγράψει μία λιγότερο γνωστή συνέχεια «Η ζωή και οι εκπληκτικές περιπέτειες του Ροβινσώνα Κρούσου» (1719) και τέλος, ένα τρίτο μέρος, «Σοβαρές Σκέψεις πάνω στις περιπέτειες του Κρούσου» (1720).

ΑΚΟΜΑ… ΨΑΧΝΕΣΑΙ; ΒΡΕΣ ΤΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΔΩ

Sportime Extras