ΚΟΣΜΟΣ

Oι τούρκικες κουβέρτες κατακλύζουν Βαλκάνια και Ευρώπη

Κατακόρυφη αύξηση στην παραγωγή και πώληση κουβερτών από την Τουρκία!

Τουρκία: Με απολύτως ανοδικό τρόπο κινούνται οι γενικές εξαγωγές της, καθώς αυξήθηκαν κατά περίπου 40% τους πρώτους τρεις μήνες του 2022.
Τουρκία: Με απολύτως ανοδικό τρόπο κινούνται οι γενικές εξαγωγές της, καθώς αυξήθηκαν κατά περίπου 40% τους πρώτους τρεις μήνες του 2022.
Συντάκτης: Ιωσήφ Σηφάκης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Τουρκία: Με απολύτως ανοδικό τρόπο κινούνται οι γενικές εξαγωγές της, καθώς αυξήθηκαν κατά περίπου 40% τους πρώτους τρεις μήνες του 2022 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η παραγωγή κουβερτών συνεχίζεται στα εργοστάσια στο Uşak, το οποίο είναι ένα από τα σημαντικά κέντρα παραγωγής κουβερτών. Οι εξαγωγές γίνονται κυρίως σε ευρωπαϊκές και βαλκανικές χώρες όπου οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές.

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Βουλγαρία κρατούν τα… πρωτεία.

Από ‘κει και πέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις Ενώσεις Εξαγωγέων Αιγαίου, η Τουρκία κέρδισε πάνω από 60 εκατομμύρια  από γενικές εξαγωγές πέρυσι.

Ο Ömer Saçlı, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Saçlı Tekstil, δήλωσε στο Anadolu Agency (AA) ότι ως εταιρεία παράγουν περίπου 7 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα κουβέρτες ετησίως, το 35% των οποίων πωλείται στο εξωτερικό.

«Ήταν μια κακή περίοδος για την υγεία, αλλά είχαμε μια καλή περίοδο στην κλωστοϋφαντουργία. Με την επιδημία, οι απαιτήσεις για τα προϊόντα μας αυξήθηκαν. Πιθανώς επειδή άλλαξαν μέρος της παραγωγής προέρχεται από την Κίνα στην Τουρκία», δήλωσε.

 

Exit mobile version