ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν την Μπούχα λένε οι Ρώσοι στο Newsweek!

Οι Ρώσοι έδωσαν τη δική τους οπτική γωνία στο τι έγινε στην Μπούχα του Κιέβου.

Ουκρανία: Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν την Μπούχα λένε οι Ρώσοι στο Newsweek!
Ουκρανία: Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν την Μπούχα λένε οι Ρώσοι στο Newsweek!
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Συνέντευξη παραχώρησε στο Newsweek ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ  για όσα γίνονται στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ήταν αυτές που βομβάρδισαν την Μπούχα, που πολλοί άμαχοι θα μπορούσαν να χάσουν τη ζωή τους.

Μάλιστα τόνισε ότι: «το καθεστώς του Κιέβου προσπαθεί να μεταθέσει την ευθύνη για όλες τις θηριωδίες του στη Ρωσία».

Φυσικά οι ουκρανικές αρχές έχουν περάσει στην αντεπίθεση, αφού δημοσίευσαν ένα βίντεο στο οποίο βρίσκονται στην Μπούχα και πολλά πτώματα βρίσκονται στους δρόμους.

Σύμφωνα με το δίκτυο, τα «πτώματα» κινούν τα χέρια τους και αφαιρούν τα μέλη τους για να μην πέσουν κάτω από τις ρόδες του στρατιωτικού εξοπλισμού.

Επίσης, στον καθρέφτη του αυτοκινήτου του χειριστή, μπορείτε να δείτε πώς ένας από τους «νεκρούς» σηκώνεται μόλις περνάει το αυτοκίνητο.

Η Ρωσία…

Η Ρωσία συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά την πρόκληση των Ουκρανών ριζοσπαστών στην Μπούχα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε επίσης αυτούς τους πυροβολισμούς πρόκληση. Τόνισαν ότι για όλο το διάστημα που το σημείο βρισκόταν υπό τον έλεγχο των Ρώσων, ούτε ένας κάτοικος της περιοχής δεν υπέστη βίαιες ενέργειες.

Επιπλέον, σημειώθηκε ότι τα ρωσικά στρατεύματα έφυγαν από την πόλη στις 30 Μαρτίου και την επόμενη μέρα, ο δήμαρχος της Μπούχα, Ανατόλι Φεντορούκ, επιβεβαίωσε στο μήνυμά του ότι δεν υπήρχε ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό στην πόλη, αλλά δεν ανέφερε θύματα στον άμαχο πληθυσμό και τα πρώτα «στοιχεία εγκλημάτων» εμφανίστηκαν μόλις την τέταρτη ημέρα της παραμονής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην πόλη.

Αθλητικές ειδήσεις

Ολυμπιακός: Πρόβλημα με Μανωλά – Ποιος από τους τρεις στόπερ δεν θα παίζει;

Πέδρο Μαρτίνς αντί Φερνάντο Σάντος;

Αυτοί οι Έλληνες παίκτες τα έσπασαν!

Ουκρανία: Υπάρχουν εγκλήματα πολέμου;

https://youtu.be/Htmg3bxDK2k

Exit mobile version