ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι αποκλείει την εδαφική συμφωνία με τον Πούτιν

Ο Ζελένσκι ανέφερε ότι μια προβλεπόμενη εαρινή επίθεση από τη Ρωσία στην Ουκρανία έχει ήδη αρχίσει
Ουκρανία: Ο Ζελένσκι αποκλείει την εδαφική συμφωνία με τον Πούτιν

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέκλεισε το ενδεχόμενο παραχώρησης οποιουδήποτε εδάφους από την Ουκρανία, στο πλαίσιο πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία.

Σε συνέντευξή του στο BBC μετά το πέρας ενός έτους από την εισβολή, ο πρόεδρος της χώρας προειδοποίησε ότι η παραχώρηση γης θα σήμαινε ότι η Μόσχα θα μπορούσε να «επιστρέψει», ενώ τα δυτικά όπλα θα έφερναν την ειρήνη πιο κοντά.

Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι μια προβλεπόμενη εαρινή επίθεση έχει ήδη ξεκινήσει.

«Οι ρωσικές επιθέσεις γίνονται ήδη από διάφορες κατευθύνσεις», τόνισε.

Ωστόσο, πιστεύει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις μπορούν να συνεχίσουν να αντιστέκονται στην προέλαση μέχρι να μπορέσουν να ξεκινήσουν μια αντεπίθεση, αν και επανέλαβε τις εκκλήσεις του για περισσότερη στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση.

«Φυσικά, τα σύγχρονα όπλα επιταχύνουν την ειρήνη. Τα όπλα είναι η μοναδική γλώσσα που καταλαβαίνει η Ρωσία», δήλωσε ο Ζελένσκι στο BBC.

Ο Ουκρανός πρόεδρος συναντήθηκε με ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ε.Ε. την περασμένη εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διεθνή υποστήριξη και να ζητήσει σύγχρονα όπλα για να υπερασπιστεί τη χώρα του.

Όταν ζήτησε σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, ο Ρίσι Σουνάκ είπε ότι «όλα είναι προς εξέταση».

Το Κίεβο, πάντως, απογοητεύεται ολοένα και περισσότερο με την ταχύτητα όπου πρόκειται να φτάσουν τα δυτικά όπλα.

Οι παραδόσεις αρμάτων μάχης, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, πιστεύεται ότι απέχουν ακόμη εβδομάδες από την άφιξη στο πεδίο της μάχης.

Ο Ζελένσκι εστίασε επίσης στην απειλή του ηγέτη του Αλεξάντερ Λουκασένκο να διεξάγει πόλεμο μαζί με τα ρωσικά στρατεύματα από το έδαφός του εάν ακόμη κι ένας μόνο Ουκρανός στρατιώτης διασχίσει τα σύνορα.

Δείτε τη στιγμή που ο Ζελένσκι εντοπίζει ρεπόρτερ από την Ουκρανία και την αγκαλιάζει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου:

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.