ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή αεροσκάφους στο Πακιστάν: Τα τελευταία λόγια του πιλότου – «Έχουμε χάσει τους κινητήρες…»

Ανατριχιαστικά videos
Συντριβή αεροσκάφους στο Πακιστάν: Τα τελευταία λόγια του πιλότου – «Έχουμε χάσει τους κινητήρες…»

Σοκ έχει προκαλέσει η συντριβή του Airbus A320 που είχε αναχωρήσει από την Λαχώρη στο ανατολικό Πακιστάν και είχε προορισμό το Καράτσι.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, επέβαιναν 91 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα.

Από τα στοιχεία των ομάδων διασωστών, έχουν καταγραφεί ως τώρα 37 νεκροί, ωστόσο ο συγκεκριμένος αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

Παράλληλα, πληροφορίες θέλουν τουλάχιστον 3 άτομα να έχουν διασωθεί, με τον έναν εξ αυτών να είναι διευθυντής τράπεζας στο Πακιστάν.

Στο μεταξύ, ρεπορτάζ του Sky News παρουσιάζει τις τελευταίες συνομιλίες του πιλότου με τον πύργο ελέγχου και το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε, λίγο πριν τη συντριβή του αεροσκάφους.

Συγκεκριμένα, ο πιλότος ακούγεται να λέει, σε ηχογραφημένη συνομιλία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα παρακολούθησης πτήσεων liveatc.net, πως αντιμετωπίζει πρόβλημα και στους δυο κινητήρες.

Αρχικά, ο πιλότος φέρεται να ματαίωσε την πρώτη του προσπάθεια να προσγειώσει το αερισκάφος και έκανε περιστροφή για να επιχειρήσει νέα. Εκείνη τη στιγμή, ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας τον ενημέρωσε ότι φαίνεται να κάνει αριστερή στροφή και να βγαίνει εκτός πορείας.

Ο πιλότος αποκρίθηκε πως «γυρίζουμε πίσω, κύριε, έχουμε χάσει και τους δυο κινητήρες», ενώ ο ελεγκτής του έδωσε άδεια να προσγειωθεί σε κάποιον από τους δύο διαδρόμους προσγείωσης του αεροδρομίου του Καράτσι.

Δώδεκα δευτερόλεπτα αργότερα, ο πιλότος εξέπεμψε σήμα κινδύνου και του έλαβε πάλι άδεια από τον Πύργο Ελέγχου να προσγειωθεί σε διάδρομο του αεροδρομίου.

Από εκείνο το σημείο και μετά, δεν υπήρξε κάποια επικοινωνία, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως το αεροσκάφος επιχείρησε να προσγειωθεί τρεις φορές χωρίς αποτέλεσμα, ενώ πριν πέσει πάνω σε σπίτια, χτύπησε σε πύργο με κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

«Το τελευταίο που ακούσαμε από τον πιλότο ήταν ότι είχε κάποιο τεχνικό πρόβλημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Πακιστανικών Αερογραμμών, Αμπντουλάχ Χαν και πρόσθεσε: «Είναι ένα πολύ τραγικό συμβάν».

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κόσμος: Στο χείλος του πολέμου: Το Ισραήλ προειδοποιεί για νέα σύγκρουση με το Ιράν

Στο χείλος του πολέμου: Το Ισραήλ προειδοποιεί για νέα σύγκρουση με το Ιράν

Η κατάσταση μυρίζει ξανά μπαρούτι, με τον κίνδυνο νέας γενικευμένης ανάφλεξης να είναι πλέον υπαρκτός.

Κόσμος
Κόσμος: Γάζα: Η οικογένεια Αμπού Ζαγιέντ ορκίζεται εκδίκηση κατά της Χαμάς

Γάζα: Η οικογένεια Αμπού Ζαγιέντ ορκίζεται εκδίκηση κατά της Χαμάς

Το περιστατικό αποκαλύπτει βαθύτερες ρωγμές στον κοινωνικό ιστό της Γάζας;

Κόσμος
Κόσμος: Ρουμανία: Αποκτά 18 F-16 από την Ολλανδία για… 1 ευρώ

Ρουμανία: Αποκτά 18 F-16 από την Ολλανδία για… 1 ευρώ

Ο ρουμανικός στόλος F-16, που ήδη περιλαμβάνει 35 μαχητικά από Πορτογαλία και Νορβηγία, θα φτάσει τα 67 αεροσκάφη έως το τέλος του έτους.

Κόσμος
Κόσμος: 82.000 Χούθι έτοιμοι για Ιερουσαλήμ: Η Υεμένη στις φλόγες του Μεσανατολικού

82.000 Χούθι έτοιμοι για Ιερουσαλήμ: Η Υεμένη στις φλόγες του Μεσανατολικού

Παρά τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός με τις ΗΠΑ τον Μάιο, οι Χούθι διαμηνύουν πως ο πόλεμος κατά του Ισραήλ θα συνεχιστεί «μέχρι να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα».

Κόσμος
Κόσμος: Ανατροπή στη Νέα Υόρκη: Ο αριστερός και μουσουλμάνος ινδο-αμερικανικής καταγωγής, Ζοχράν Μαμντανί, «έφαγε» τον Κουόμο και πάει για δήμαρχος

Ανατροπή στη Νέα Υόρκη: Ο αριστερός και μουσουλμάνος ινδο-αμερικανικής καταγωγής, Ζοχράν Μαμντανί, «έφαγε» τον Κουόμο και πάει για δήμαρχος

Με σύνθημα «Νέα Υόρκη για όλους», ο Μαμντανί υπόσχεται δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες, δημοτικά σούπερ μάρκετ και κοινωνική στήριξη.

Κόσμος
Κόσμος: Ισραηλινά μαχητικά «χτύπησαν» το ρολόι «Καταστροφής του Ισραήλ» και τις πόρτες των φυλακών της Τεχεράνης για να φύγουν οι πολιτικοί κρατούμενοι

Ισραηλινά μαχητικά «χτύπησαν» το ρολόι «Καταστροφής του Ισραήλ» και τις πόρτες των φυλακών της Τεχεράνης για να φύγουν οι πολιτικοί κρατούμενοι

Το πλήγμα στην πύλη της φυλακής Εβίν φέρεται να είχε σκοπό τη διευκόλυνση διαφυγής πολιτικών κρατουμένων.

Κόσμος
Κόσμος: Οι Γεωργιανοί δε λένε τη χώρα τους Γεωργιά αλλά αλλιώς και υπάρχει λόγος

Οι Γεωργιανοί δε λένε τη χώρα τους Γεωργιά αλλά αλλιώς και υπάρχει λόγος

Πως λένε τη χώρα τους στη Γεωργία

Κόσμος
Κόσμος: Η χώρα που αποφάσισε να αλλάξει το όνομά της

Η χώρα που αποφάσισε να αλλάξει το όνομά της

Η χώρα που προχώρησε σε αυτήν την απόφαση

Κόσμος
Κόσμος: Βενετία: Ο γάμος του Μπέζος και το “πάρτι” της οργής

Βενετία: Ο γάμος του Μπέζος και το “πάρτι” της οργής

Η Βενετία δεν γιορτάζει, διαμαρτύρεται.

Κόσμος