ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βόμβα με την υγεία του Πούτιν – Τι αναφέρουν πράκτορες και δημοσιεύματα

Σοβαρό πρόβλημα υγείας φέρεται να αντιμετωπίζει ο πρόεδρος Πούτιν σύμφωνα με δημοσιεύματα, αλλά και του πρώην επικεφαλής της MI6.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενδέχεται να πάσχει από Πάρκινσον, το οποίο μπορεί να επηρεάζει την συμπεριφορά του.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενδέχεται να πάσχει από Πάρκινσον, το οποίο μπορεί να επηρεάζει την συμπεριφορά του.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πρόβλημα υγείας και συγκεκριμένα Πάρκινσον, το οποίο είναι πιθανό να επηρεάζει την συμπεριφορά και την κρίση του αντιμετωπίζει ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Αυτό υποστηρίζει ο πρώην επικεφαλής της MI6 Σερ Richard Dearlove και εξηγεί ότι εφόσον ο Ρώσος πρόεδρος έχει Πάρκινσον τότε μπορεί να αντιμετωπίζει απώλεια της αυτοσυγκράτησης, ακόμη και ψύχωση.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο GB News, ο Σερ Dearlove σημείωσε: «Αυτό που είναι επίσης ανησυχητικό είναι οι εικασίες, και είναι εικασίες, ότι ίσως η συμπεριφορά του Πούτιν, ίσως η λογική του να προκαταλαμβάνεται ή να επηρεάζεται από ασθένεια. Η καλύτερη εξήγηση, δεν ξέρουμε αν είναι σωστό ή όχι, είναι ότι μπορεί να έχει Πάρκινσον. Αυτό σίγουρα έχω ακούσει από αρκετούς νευρολόγους που λένε ότι η απώλεια της αυτοσυγκράτησης, η ψύχωση, είναι πολύ κοινά συμπτώματα του Πάρκινσον».

Ακόμη ο πρώην ο επικεφαλής της MI6 συμπλήρωσε: «Και μετά υπάρχουν οπτικές ενδείξεις ότι μπορεί να παίρνει στεροειδή λόγω του τρόπου με τον οποίο έχει αλλάξει η εμφάνισή του/ Νομίζω ότι είναι πολύ ανησυχητικό. Αν υποθέσουμε ότι συμβαίνει αυτό – δεν ξέρουμε – κάποιος σε αυτή τη θέση που φαίνεται τόσο ισχυρός, έχει το δάχτυλό του στο πυρηνικό κουμπί, ναι είναι πολύ ανησυχητικό».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει κατηγορηθεί παλαιότερα ότι λάμβανε στεροειδή που κάνουν τους χρήστες πιο επιθετικούς.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διέψευσε το Κρεμλίνο για Πάρκινσον και Πούτιν

Πάντως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που κάποιος «συνδέει» τον Πούτιν με το Πάρκινσον. Το 2020 ήταν ο επιστήμονας Βαλέρι Σολοβέι που είχε ισχυριστεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος πάσχει από την εκφυλιστική αυτή ασθένεια.

Τότε, ο Τύπος είχε επικαλεστεί βίντεο που έδειχναν τα πόδια του Βλαντιμίρ Πούτιν να κουνιούνται ενώ κρατά με δύναμη τα μπράτσα μιας καρέκλας, βίντεο τα οποία έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Επίσης η εφημερίδα «Sun», είχε σημειώσει ότι προκύπτουν ερωτήματα από την κίνηση με ένα στυλό που κρατά στα χέρια του ο Πούτιν, αλλά και ένα κύπελλο που, σύμφωνα με αναλυτές που μίλησαν το αγγλικό Μέσο ήταν γεμάτο με παυσίπονα.

Οπως ήταν αναμενόμενο το Κρεμλίνο, έσπευσε να διαψεύδει ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει Πάρκινσον χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα της Sun αναληθές.

«Είναι απόλυτη ανοησία. Όλα είναι καλά με τον πρόεδρο», είχε ισχυριστεί τότε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

 

Exit mobile version