ΚΟΣΜΟΣ

Προκλητικός ξανά ο Ερντογάν: «Κακοί γείτονες οι Έλληνες»

Σε μια νέα πρόκληση προχωρούν οι Τούρκοι που όλα δείχνουν ότι επιθυμούν να διατηρούν τις σχέσεις με την Ελλάδα στο «κόκκινο». Ο Ταγίπ Ερντογάν έβγαλε το «ευρωπαϊκό προσωπείο» που φορούσε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. – Τουρκίας και –αφού εξασφάλισε 3 δις για το προσφυγικό- εμφανίστηκε ενοχλημένος με την συμπεριφορά της Ελλάδας. Μετά...
Προκλητικός ξανά ο Ερντογάν: «Κακοί γείτονες οι Έλληνες»

Σε μια νέα πρόκληση προχωρούν οι Τούρκοι που όλα δείχνουν ότι επιθυμούν να διατηρούν τις σχέσεις με την Ελλάδα στο «κόκκινο».

Ο Ταγίπ Ερντογάν έβγαλε το «ευρωπαϊκό προσωπείο» που φορούσε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. – Τουρκίας και –αφού εξασφάλισε 3 δις για το προσφυγικό- εμφανίστηκε ενοχλημένος με την συμπεριφορά της Ελλάδας. Μετά την ολοκλήρωση του χθεσινού Έκτακτου Συμβουλίου Ασφαλείας, εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, οι Έλληνες χαρακτηρίζονται ως «κακοί γείτονες».

«Έγινε μια συνολική εξέταση των θεμάτων της Κύπρου, της ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίο, κυρίως αναφέρθηκε η συμπεριφορά και η στάση της Ελλάδος που δεν αρμόζει σε σχέση καλής γειτονίας και αποφασίστηκε ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, μετά το τέλος της Συνεδρίασης.

Εκτός όμως από τους «κακούς γείτονες», οι Τούρκοι αξιωματούχοι ασχολήθηκαν και με τον άλλο άσπονδο εχθρό, τους Κούρδους, ανακοινώνοντας πως θα επέμβουν και στην περιοχή της Μανμπίζ στη Βόρεια Συρία, εάν δεν αποχωρήσουν οι κουρδικές δυνάμεις από εκεί. Να σημειωθεί πάντως, ότι στην Μανμπίζ έχουν εγκατασταθεί και δυνάμεις των ΗΠΑ, οι οποίες πάντως δηλώνουν ότι δεν είναι διατεθειμένες να αποχωρήσουν.

Η Άγκυρα ακονίζει τα μαχαίρι της όμως απέναντι και στο Ιράκ, προειδοποιώντας ότι θα επέμβει και σε αυτή τη χώρα εάν η κυβέρνηση της Βαγδάτης, δεν απομακρύνει τους Κούρδους του PKK, που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Προκλητικός ξανά ο Ερντογάν: «Κακοί γείτονες οι Έλληνες»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.