ΚΟΣΜΟΣ

Προσοχή! Δείτε μήπως είστε εθισμένος σε αυτό το φαγητό και δεν το ξέρετε;

Έρευνες έδειξαν πως διάφορες τροφές είναι το ίδιο εθιστικές με τη νικοτίνη.
Προσοχή! Δείτε μήπως είστε εθισμένος σε αυτό το φαγητό και δεν το ξέρετε;

Μία νέα έρευνα έρχεται σχετικά με το φαγητό, έρχεται να δείξει ότι υπάρχουν τροφές οι οποίες μπορεί να είναι το ίδιο εθιστικές με τη νικοτίνη.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ δήλωσαν τα προηγούμενα χρόνια ότι τα επεξεργασμένα τρόφιμα πληρούν τα ίδια πρότυπα εθισμού με τη νικοτίνη και ζήτησαν περιορισμούς στην εμπορία τέτοιων τροφίμων.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που διεξήχθη σε παγκόσμια κλίμακα, αποκαλύφθηκε ότι ο εθισμός στα επεξεργασμένα τρόφιμα έκανε το 14% των ενηλίκων να εθιστούν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tv100.com, στην ανάλυση 281 μελετών από 36 διαφορετικές χώρες που δημοσιεύτηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό της Βρετανικής Ιατρικής Ένωσης, «BMJ», αναφέρθηκε ότι «εξάρτηση από υπερβολικά επεξεργασμένα τρόφιμα» παρατηρήθηκε στο 12% των παιδιών.

Οι ερευνητές σημείωσαν πως δεν έχουν όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα δυνατότητα εθισμού, αλλά ο συνδυασμός υπερεπεξεργασμένων τροφίμων σημαίνει πως μπορούν να διαταράξουν τον εγκέφαλο και να δημιουργήσουν εθισμό.

Παράλληλα, είναι επικίνδυνα για την υγεία, αφού μελέτες έχουν αποδείξει πως μπορούν να προκαλέσουν καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση, κατάθλιψη, διαβήτη, ακόμα και καρκίνο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Προσοχή! Δείτε μήπως είστε εθισμένος σε αυτό το φαγητό και δεν το ξέρετε;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.