ΚΟΣΜΟΣ

Rafale: Σοκ για τους Σέρβους – Δεν τους δίνουν Meteor όπως στην Ελλάδα

Δεν εξελίσσονται θετικά οι διαπραγματεύσεις Σερβίας - Γαλλίας για την προμήθεια των 12 αεροσκαφών Rafale.
Rafale: Σοκ για τους Σέρβους – Δεν τους δίνουν Meteor όπως στην Ελλάδα

Rafale: Σε ένα όχι και τόσο ικανοποιητικό στάδιο φαίνεται να βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Σερβία και Γαλλία σχετικά με την πώληση των 12 αεροσκαφών μέσα στο 2022.

H Σερβία επιχειρεί να αναβαθμίσει κάθετα την ισχύ των ενόπλων δυνάμεων της με φιλόδοξα εξοπλιστικά προγράμματα, εκσυγχρονίζοντας τα 14 MiG-29 που διαθέτει.

Οι συζητήσεις με την Dassault Aviation έγιναν για 6 μαχητικά αεροσκάφη, ενώ εν συνεχεία συμφωνήθηκε ο αριθμός να φτάσει τα 12. Από την μεριά του, ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, ανακοίνωσε την έναρξη των διαπραγματεύσεων και με την Βρετανία για Typhoon, διευκρινίζοντας ότι το πρώτο από τα δύο ικανοποιήσει το Βελιγράδι σχετικά με τον πύραυλο Meteor, θα μπορούσε να… κερδίσει την κούρσα.

Ο Meteor,  θεωρείται ο πιο σύγχρονος και ισχυρός πύραυλος αέρος-αέρος παγκοσμίως.

Mε την τρομακτική ακτίνα δράσης που μπορεί να φτάσει σύμφωνα με τον κατασκευαστή ακόμα και τα 250 χλμ και κυρίως έχει τη δυνατότητα να μην αφήνει καμία πιθανότητα επιβίωσης στο εχθρικό αεροσκάφος-Νo Escape Zone-σε ακτίνα τουλάχιστον 60 χλμ .

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rafale: Σοκ για τους Σέρβους – Δεν τους δίνουν Meteor όπως στην Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.