ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: 53 νεκροί έπειτα από πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο (pics/vid)

Υπάρχουν παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς
Ρωσία: 53 νεκροί έπειτα από πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο (pics/vid)

Πυρκαγιά ξέσπασε, το απόγευμα της Κυριακής, σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Κεμέροβο της Σιβηρίας, ενώ 53 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο εμπορικό κέντρο το απόγευμα της Κυριακής και γρήγορα εξαπλώθηκε μέχρι τον τελευταίο όροφο του κτιρίου, διασχίζοντας ένα παιδικό παγοδρόμιο, έναν παιδότοπο και έναν κινηματογράφο.

Emergency vehicles gather outside the burning shopping centre in Kemerovo.
Δεν είναι ακόμα σαφές τι προκάλεσε τη φωτιά, ενώ ακόμα κανείς δεν γνωρίζει πόσα άτομα ακριβώς βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο.

«Το εμπορικό κέντρο ήταν γεμάτο με ανθρώπους. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς πόσα άτομα υπήρχαν εκεί όταν ξέσπασε η πυρκαγιά», δήλωσε ο Αλεξάντερ Ερεμέγιεφ, αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου έκτακτης ανάγκης.

Οι μάρτυρες ανέφεραν στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, πως οι συναγερμοί πυρκαγιάς στο εμπορικό κέντρο δεν χτύπησαν παρά τον καπνό και τόνισαν πως η βιασύνη των ανθρώπων που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τη φωτιά μετατράπηκε τελικά σε καταστροφή.

Οι ανακριτές δήλωσαν ότι έχουν ανοίξει αρκετές ποινικές έρευνες για τη φωτιά λόγω αμέλειας που οδήγησε σε θάνατο δύο ή περισσότερων ανθρώπων καθώς και για παραβιάσεις πυρασφάλειας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρωσία: 53 νεκροί έπειτα από πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο (pics/vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.