ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Τα σπρώχνει «χοντρά» στις αεροπορικές εταιρείες ο Πούτιν

Στα σχοινιά η Ρωσία και οι αεροπορικές εταιρείες της
Ρωσία: Τα σπρώχνει «χοντρά» στις αεροπορικές εταιρείες ο Πούτιν

Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενισχύει έμπρακτα τις αεροπορικές εταιρείες της πατρίδας του, οι οποίες δέχονται μεγάλη πίεση λόγω ουκρανικού.

O τσάρος προέβη σε σχετικές τηλεοπτικές δηλώσεις, ενημερώνοντας ότι οι πτήσεις εσωτερικού θα λάβουν κρατικές επιδοτήσεις το 2022.

Πρόκειται για ενίσχυση συνολικού ύψος 1.250.000.000 δολαρίων, όπως ενημέρωσε μετά το τέλος μιας συνάντησης με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και κατασκευαστών αεροσκαφών.

Ο εναέριος χώρος της χώρας έχει κλείσει από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, γεγονός που έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα (και στην αγορά ανταλλακτικών ή την εξασφάλιση υπηρεσιών συντήρησης).

Η Ρωσία αποτελεί την 11η μεγαλύτερη αεροπορική αγορά στον κόσμο, όμως, μετά την εισβολή στην Ουκρανία, η κατάσταση είναι τραγική και το μέλλον αβέβαιο.

Η Ρωσία επιμένει για ρούβλια

Στον αντίποδα, λιγοστεύει η άμμος στην κλεψύδρα της Δύσης, αναφορικά με το φυσικό αέριο, μετά και το διάταγμα που υπέγραψε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο τσάρος επεξεργάστηκε το σχέδιο που του πρότειναν η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας και η Gazprom.

Στη συνέχεια, ο Πούτιν υπέγραψε το διάταγμα για το εμπόριο φυσικού αερίου με μη φιλικές χώρες, οι οποίες θα πρέπει να ανοίξουν λογαριασμούς σε ρωσικές τράπεζες που δεν βρίσκονται σε καθεστώς κυρώσεων.

«Η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο μη εκπλήρωσης των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου από μη φιλικές χώρες, εάν δεν πληρώνουν σε ρούβλια από την 1η Απριλίου.

Οι υπάρχουσες συμβάσεις για την αγορά ρωσικού φυσικού αερίου θα σταματήσουν να ισχύουν σε περίπτωση άρνησης πληρωμής σε ρούβλια.

Ορισμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί δείχνουν έτοιμοι να παραμελήσουν τα συμφέροντα των πολιτών τους, μόνο για να ικανοποιήσουν τον υπερατλαντικό άρχοντά τους», είπε.

Δείτε εδώ περισσότερα για το φυσικό αέριο:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρωσία: Τα σπρώχνει «χοντρά» στις αεροπορικές εταιρείες ο Πούτιν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.