ΚΟΣΜΟΣ

ΣΟΚ στην Βουλγαρία – Δείχνει τι θα συμβεί και στην Ελλάδα σε λίγο

Η υπογεννητικότητα έχει μειώσει δραματικά τον πληθυσμό της χώρας τα τελευταία 30 χρόνια, γεγονός που αποτελεί «καμπανάκι» για την Ελλάδα.
ΣΟΚ στην Βουλγαρία – Δείχνει τι θα συμβεί και στην Ελλάδα σε λίγο

Σοκαριστικοί είναι οι αριθμοί σχετικά με την υπογεννητικότητα στην Βουλγαρία, ένα θέμα απασχολεί τις τελευταίες δεκαετίες και την Ελλάδα φυσικά.

Χαρακτηριστική η ανάρτηση του διδάκτωρ Σπύρο Πλακούδα που αναφέρει πως οι Βούλγαροι έχουν υποστεί μια πραγματική δημογραφική καθίζηση. Συγκεκριμένα 30 χρόνια πριν η γειτονική χώρα είχε πληθυσμό που έφτανε τα 9 εκατομμύρια άτομα (σχεδόν όσο η Ελλάδα δηλαδή) όμως πλέον έχει μειωθεί στα 6,5 εκατομμύρια, δηλαδή 2,5 εκατ. Βούλγαροι λιγότεροι!

«Η γειτονική Βουλγαρία έχει υποστεί μια δημογραφική καθίζηση. Ο πληθυσμός της πλέον υποχώρησε στα 6.5 εκατομμύρια (έναντι 9 το 1989). Η Ελλάδα πρέπει να παραδειγματιστεί και να ορίσει ως ύψιστη προτεραιότητα το Δημογραφικό + Μεταναστευτικό», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο καθηγητής κ. Πλακούδας.

Όλα αυτά την ώρα που η λαθρομετανάστευση στην χώρα μας παραμένει κορυφαίο ζήτημα, έχοντας προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα σε πολλούς τομείς.

Όπως τα εργασιακά, η υγεία, η εγκληματικότητα και φυσικά η αλλοίωση πληθυσμού και γενικότερα ο αφελληνισμός και η αντικατάστασή του με πολίτες που ασπάζονται το ακραίο ισλάμ.

Άλλωστε πολύ πρόσφατη ήταν η συγκέντρωση χιλιάδων πακιστανών στην πλατεία Συντάγματος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς που εύλογα προκάλεσε την οργή των Ελλήνων πολιτών και προφανώς συνέβαλλε την εξάπλωση της πανδημίας!

Δείτε παρακάτω τη σχετική ανάρτηση που έγινε στο Twitter

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΣΟΚ στην Βουλγαρία – Δείχνει τι θα συμβεί και στην Ελλάδα σε λίγο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.