ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη ύποπτος για τη δολοφονία δημοσιογράφου στο Μεξικό

Συνελήφθη ο πρώην σύζυγός της δημοσιογράφου
Συνελήφθη ύποπτος για τη δολοφονία δημοσιογράφου στο Μεξικό

Έναν ύποπτο συνέλαβαν οι αρχές στο βόρειο Μεξικό στις 24 Μαΐου, ο οποίος φέρεται να δολοφόνησε τη δημοσιογράφο Αλίσια Δίας Γκονζάλεζ.

Όπως αναφέρουν πηγές, ο άνθρωπος που συνελήφθη είναι ο πρώην σύζυγος της δημοσιογράφου, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στο Μοντερέι στο βόρειο Μεξικό.

«Το ένταλμα σύλληψης (…) σε βάρος του Χεράρδο Ν., που κατηγορείται ότι συνδέεται με τα γεγονότα, εκτελέσθηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία της Πολιτείας Νουέβο Λεόν.

Όπως είχαν αναφέρει συνάδελφοι της δημοσιογράφου στο Γαλλικό πρακτορείο η Γκονζάλεζ συνήθως κάλυπτε θέματα τα οποία αφορούσαν δημόσιες επενδύσεις υποθήκες φορολογικά ζητήματα αλλά και διάφορες δραστηριότητες επιχειρήσεων.

Η Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Μεξικού ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα για να εξακριβωθεί αν η δολοφονία,είχε να κάνει με την επαγγελματική της δραστηριότητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2000 στο Μεξικό έχουν δολοφονηθεί πάνω από 100 δημοσιογράφοι, ενώ είναι μία χώρα που θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες στον κόσμο για να ασκήσει κάποιος το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.