×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ταϊλάνδη – Συγκλονιστικές μαρτυρίες: «Σκάβαμε με τα χέρια μας για να βγούμε από το σπήλαιο!»


Sportime Team

Ταϊλάνδη – Συγκλονιστικές μαρτυρίες: «Σκάβαμε με τα χέρια μας για να βγούμε από το σπήλαιο!»


Τα 12 παιδιά που απεγκλωβίστηκαν πριν από λίγες ημέρες από ένα πλημμυρισμένο σπήλαιο της βόρειας Ταϊλάνδης έχουν πάρει κατά μέσον όρο τρία κιλά μετά την περιπέτειά τους, ενώ τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν ήταν “καλά” , σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου όπου νοσηλεύονταν και από το οποίο έλαβαν εξιτήριο.

Στη συνέντευξη Τύπου, που έγινε με ερωτήσεις που έγινε με ερωτήσεις, οι οποίες είχαν εγκριθεί από τη στρατιωτική χούντα που κυβερνά τη χώρα, ο διευθυντής του νοσοκομείου είπε ότι η ποδοσφαιρική ομάδα συμμετείχε σε “ασκήσεις καλλιέργειας αυτοπεποίθησης” την τελευταία τους βραδιά στο νοσοκομείο.

Με νερό της βροχής και χωρίς καθόλου τρόφιμα παρέμειναν επί εννέα ημέρες μέσα στο σπήλαιο, είπαν τα παιδιά. Τα περισσότερα από τα 12 μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας γνώριζαν κολύμπι, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο.

“Φοβόμουν ότι δεν θα επέστρεφα στο σπίτι μου, ότι θα με μάλωνε η μητέρα μου”, είπε ένα παιδί. “Πίναμε νερό μόνο από τους σταλακτίτες”, είπε τόνισε ο 15χρονος Πορντσάι Καμλουάν. Σύμφωνα με τον προπονητή τους, τα παιδιά θα χειροτονηθούν βουδιστές μοναχοί στη μνήμη του πρώην δύτη της Επίλεκτης Μονάδας SEAL του Ναυτικού της Ταϊλάνδης ο οποίος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης. Τα παιδιά δεν έκρυψαν πως νιώθουν τύψεις για το θάνατο του Κουβάν.

Ο 14χρονος Αντούλ Σαμ-Ον ήταν το αγόρι που συνέβαλε τα μέγιστα στη συνεννόηση των παιδιών με τους διασώστες τους. Ήταν εκείνος που γνώριζε αγγλικά (μεταξύ άλλων) και μπορούσε να μεταφέρει όσα ήθελαν να πουν οι συμπαίκτες του. Ένα παιδί που στα επτά του χρόνια έγινε μετανάστης, αφήνοντας την οικογένειά του στη Μιανμάρ για να βρει καλύτερη εκπαίδευση στην Ταϊλάνδη.

Όπως είπε, όταν είδε τους Βρετανούς δύτες, αρχικά δεν μπορούσε να το πιστέψει! «Νομίζαμε πως δεν ήταν αλήθεια στην αρχή, φοβόμασταν πως θα μας προσπεράσουν Έτσι τους είπα «γεια». Άκουσα ένα «γεια» αλλά στην αρχή δεν τον έβλεπα. Τους ακούσαμε γιατί βγήκαν από το νερό και κάτι συζητούσαν. Νομίζαμε ότι ήταν Ταϊλανδοί αλλά όταν βγήκαν κατάλαβα πως ήταν Άγγλοι. Έτσι, τους είπα γεια. Ήταν μαγικό. Ήμουν σοκαρισμένος. Χρειάστηκε να σκεφτώ όταν ρώτησε «πως είστε;» και είπα «είμαστε καλά»», τόνισε ο 14χρονος!

Τα παιδιά είπαν ότι έπαιζαν κουτσό και προσπάθησαν να σκάψουν για να βρουν τρόπο να βγουν από το σπήλαιο, μέχρι να τους εντοπίσουν οι διασώστες! Αρχικά, όπως είπε ο προπονητής τους, δεν φοβήθηκαν και τους ανέθεσε στα παιδιά βάρδιες για να αρχίσουν να σκάβουν ώστε να βρουν τρόπο να βγουν. Αλλά ευτυχώς εντοπίστηκαν. Ο Εκαπόλ συμβούλευσε τα παιδιά αποφύγουν τις πολλές κινήσεις, να ξεκουράζονται και να διαλογίζονται.

 Sportime News