ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σκληρές ποινές για τους κατηγορούμενους του πραξικοπήματος του 2016

Την απόφασή του για τους 500 κατηγορούμενους του πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016 ανακοίνωσε σήμερα το αρμόδιο δικαστήριο.
Τουρκία: Σκληρές ποινές για τους κατηγορούμενους του πραξικοπήματος του 2016

Τουρκία: Την απόφασή του για τους 497 κατηγορούμενους του πραξικοπήματος στην γείτονα, το 2016, ανακοίνωσε σήμερα το αρμόδιο δικαστήριο.

Τουρκία: Όπως αναμενόταν το αυταρχικό καθεστώς του Ερντογάν δεν μπορούσε παρά να επιβάλλει σκληρές ποινές για το φερόμενο ως πραξικόπημα τον Ιουλίου του 2016.

Έτσι όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο της Άγκυρας.

Ο πρώην ταγματάρχης Φεντακάρ Άκτσα ο οποίος οδήγησε μια ομάδα στρατιωτών στο Γενικό επιτελείο καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Ο πρώην υπολοχαγός συνταγματάρχης Ουμίτ Γκεντσέρ ο οποίος είχε διαβάσει τη δήλωση πραξικοπήματος στο TRT, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για «παραβίαση της συνταγματικής τάξης».

Ο πρώην συνταγματάρχης Μουχάμεντ Τανσού Ποσόε ο οποίος διηύθυνε την κατοχή του κτιρίου τουTRT, καταδικάστηκε σε δις ισόβια.

Οι 104 εξ των συνολικά 497 κατηγορουμένων βρίσκονται ήδη στις φυλακές, ενώ 11 δικάζονται ερήμην.

Από τις 289 δίκες που αφορούν την απόπειρα επιβολής πραξικοπήματος, οι 14 βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, σύμφωνα με το Ανατολή.

Θυμίζουμε ότι η Άγκυρα κατηγορεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ισλαμιστή ιεροκήρυκα που έχει αυτοεξοριστεί στις ΗΠΑ, ότι ήταν ο εγκέφαλος της απόπειρας πραξικοπήματος και έχουν χαρακτηρίζει το θρησκευτικό του τάγμα τρομοκρατική οργάνωση.
Ο ιεροκήρυκας, άλλοτε θερμός υποστηρικτής και σύμμαχος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αρνείται τις κατηγορίες.
Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και απομάκρυναν πάνω από 100.000 από τον κρατικό μηχανισμό μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Περίπου 21.000 εξ αυτών ανήκαν στις τάξεις των ένοπλων δυνάμεων.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Σκληρές ποινές για τους κατηγορούμενους του πραξικοπήματος του 2016», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.