ΚΟΣΜΟΣ

Τζόρτζ Φλόιντ: Στα «μαλακά» πέφτει ο αστυνομικός που προκάλεσε τον θάνατό του! (vid)

Την ώρα που μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στις ΗΠΑ, στα μαλακά έπεσε ο αστυνομικός που συνελήφθη για τον θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ.

Τζόρτζ Φλόιντ: Στα «μαλακά» πέφτει ο αστυνομικός που προκάλεσε τον θάνατό του! (vid)
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Την ώρα που οι ΗΠΑ έχουν πάρει… φωτιά μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, δεν αποκλείεται ο αστυνομικός που συνελήφθη για το περιστατικό να πέσει στα «μαλακά».

Συγκεκριμένα ο Ντέρεκ Σόβιν αντιμετωπίζει ποινή «χάδι», καθώς (αρχικά τουλάχιστον) είναι κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση ζήτησε η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ που κάνει λόγο για φόνο πρώτου βαθμού δηλαδή με πρόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση Φλόιντ: Χωρίζει τον αστυνομικό η σύζυγός του!

Εξάλλου, οι αρχές ανακοίνωσαν τα προκαταρκτικά στοιχεία της νεκροψίας στη σορό του αφροαμερικανού άνδρα σύμφωνα με τα οποία έχασε τη ζωή του «από έναν συνδυασμό των χειρισμών των αστυνομικών, ενός προβλήματος καρδιάς και πιθανών ουσιών στον οργανισμό του».

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας του 46χρονου η οποία υποστήριξε ότι η αναφορά σε υποκείμενα νοσήματα «αποτελούν οφθαλμαπάτη» με τον δικηγόρο της να σημειώνει ότι «η οικογένεια δεν εμπιστεύεται τίποτα από όσα προέρχονται από το αστυνομικό τμημα της Μινεάπολις. Πώς θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά άλλωστε;».

Τζορτζ Φλόντι: Δείτε το ρεπορτάζ

Exit mobile version