ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το μυστικό 1000 ετών με το οποίο το σώμα της διατηρείται ανέπαφο στο φέρετρο

Το μυστικό της διατήρησης του σώματος της βασίλισσας της Αγγλίας, κρύβεται στο φέρετρό της!
Βασίλισσα Ελισάβετ: Το μυστικό 1000 ετών με το οποίο το σώμα της διατηρείται ανέπαφο στο φέρετρο

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πολύς λόγος έγινε το πώς διατηρείται ανέπαφο το σώμα της εκλιπούσας, έως την κηδεία της, η οποία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί τη Δευτέρα στις 19 Σεπτεmβρίου.

Θυμίζουμε ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε στις 8 του μηνός, δηλαδή η ταφή της είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί έντεκα ολόκληρες ημέρες μετά. Τέσσερις από αυτές τις ημέρες η σορός της τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Πώς λοιπόν το σώμα της μένει άθικτο τόσες μέρες;

Δημοσίευμα της τουρκικής ιστοσελίδας «Haberler.com» σημειώνει ότι το «μυστικό» για το ότι το σώμα θα της διατηρηθεί χωρίς αλλοίωση αφορά μια τεχνική που υφίσταται εδώ και 1000 χρόνια!

Πιο συγκεκριμένα το μυστικό είναι «κρυμμένο» στο φέρετρό της και έχει να κάνει με την επένδυση από μόλυβδο την οποία φέρει. Μάλιστα λέγεται ότι φέρετρα τέτοιου είδους άρχισαν να κατασκευάζονται εδώ και τριάντα χρόνια προκειμένου να είναι έτοιμα για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας!

Η παράδοση της χρήσης ενός «μολυβένιου φέρετρου» χρονολογείται από τον πρώτο βασιλιά της Αγγλίας τον 11ο αιώνα, Γουίλιαμ Α’ του Νορμανδού. Κι αυτό κατά την κηδεία του Γουλιέλμου Α’, όταν ανοίχτηκε το φέρετρο του, μια αφόρητη μυρωδιά περικύκλωσε την περιοχή. Έτσι τα βασιλικά μέλη μετά τον Γουλιέλμο Α’ προτιμούσαν το φέρετρο να σφραγίζεται αεροστεγώς γιατί φοβούνταν το ίδιο τέλος και αυτό είναι παράδοση στη βασιλική οικογένεια.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το μυστικό της διατήρησης του σώματος της βασίλισσας της Αγγλίας, κρύβεται στο φέρετρό της! Τι αναφέρουν οι Τούρκοι.

Έτσι ανακαλύφθηκε η τεχνική με το φέρετρο από μόλυβδο η οποία βοηθά το σώμα να διατηρηθεί «ανέπαφο» για αρκετές ημέρες ώστε ο εκάστοτε βασιλιάς ή βασίλισσα να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα για μέρες χωρίς να υπάρχει κίνδυνος σήψης. Χάρη σε αυτό το υλικό, το σώμα της βασίλισσας θα διαρκέσει περισσότερο όταν θα ταφεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ στο δυτικό Λονδίνο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φέρετρο με επένδυση από μόλυβδο θα προστατεύει περισσότερο το σώμα της βασίλισσας εμποδίζοντας την είσοδο υγρασίας, χάρη στο αεροστεγές χαρακτηριστικό του.

Τέλος όπως αναφέρει ο Independent, η Βασιλική οικογένεια εφαρμόζει αυτή την παράδοση εδώ και τουλάχιστον 400 χρόνια. Τα ιστορικά αρχεία δείχνουν ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ Α’ (φωτογραφία παρακάτω), η οποία πέθανε το 1603, θάφτηκε επίσης σε ένα φέρετρο με επένδυση από μόλυβδο.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το μυστικό της διατήρησης του σώματος της βασίλισσας της Αγγλίας, κρύβεται στο φέρετρό της! Τι αναφέρουν οι Τούρκοι.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.