ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκε κατάσκοπος στο σπίτι του Υπουργού Άμυνας του Ισραήλ

Ο οικιακός βοηθός του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν.

Ο οικιακός βοηθός του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντς, κατηγορείται για κατασκοπεία μιας ομάδας χάκερ που συνδέονται με το Ιράν.
Συντάκτης: Ιωσήφ Σηφάκης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Ο οικιακός βοηθός του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντς, κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ μιας ομάδας χάκερ που συνδέονται με το Ιράν.

Στην ανακοίνωσή της, η πανίσχυρη Υπηρεσίας Πληροφοριών και Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Shin-Bet, ανέφερε ότι συνέλαβε και ανέκρινε τον 37χρονο Όμρι Γκόρεν Γκοροτσόφσκι στις 4 Νοεμβρίου.

Ο ίδιος φέρεται να προροσπάθησε να μεταδώσει πληροφορίες στην ομάδα χάκερ Black Shadow, στην οποία πρότεινε τη «βοήθειά» του με δεδομένη την πρόσβασή του στην κατοικία του υπουργού με αντάλλαγμα κάποιο χρηματικό ποσό.

Οι Black Shadow βρέθηκαν πρόσφατα στο επίκεντρο, καθώς από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου εξαπέλυσαν κυβερνοεπίθεση.

Από την μεριά του, ο αναλυτής Yediot Ahronot Ron Ben-Ishai έδωσε την δική του οπτική.

Στο άρθρο του, δήλωσε ότι υπάρχουν τεράστια κενά στο εξαιρετικά ακριβό σύστημα προσωπικής ασφάλειας της Shin-Bet, αλλά κανείς δεν επιδέχεται να τα διορθώσει.

«Η ανάθεση ενός εγκληματία ως θυρωρού στο σπίτι του Γκαντς εξηγεί αυτή την αποτυχία. Στην πραγματικότητα, αυτό το άτομο είναι ύποπτο για κατασκοπεία με δική του πρωτοβουλία», έγραψε χαρακτηριστικά.

Exit mobile version