EXTRATIME

Μαγειρίτσα: Η συνταγή για να σας μείνει αξέχαστη!

Πάσχα: Η Μαγειρίτσα είναι μακράν το αγαπημένο φαγητό όλων των Ελλήνων το βράδυ της ανάστασης και είναι κατά βάση το πρώτο φαγητό που τρώμε, μετά από τη νηστεία της σαρακοστής! Μεγάλη προσοχή! Αν έχετε ευαίσθητο στομάχι ή έχετε νηστέψει καθ όλη τη διάρκεια της σαρακοστής καλό θα ήταν να μην καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα! Πάμε να...
Μαγειρίτσα: Η συνταγή για να σας μείνει αξέχαστη!

Πάσχα: Η Μαγειρίτσα είναι μακράν το αγαπημένο φαγητό όλων των Ελλήνων το βράδυ της ανάστασης
και είναι κατά βάση το πρώτο φαγητό που τρώμε, μετά από τη νηστεία της σαρακοστής!

Μεγάλη προσοχή!

Αν έχετε ευαίσθητο στομάχι ή έχετε νηστέψει καθ όλη τη διάρκεια της σαρακοστής καλό θα ήταν να μην καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα!

Πάμε να δούμε τα υλικά τα οποία χρειάζονται ώστε να φτιάξουμε μια πετυχημένη μαγειρίτσα, για να αρχίσουμε με αυτό το πιάτο τους εορτασμούς του Πάσχα!

Υλικά:

1 1/2 κιλό συκωταριά, αρνίσια από αρνάκι γάλακτος
500 γραμμάρια αρνίσια έντερα πάρα πολύ καλά πλυμένα
3 φέτες λεμόνι
150 ή 200 γρ. ρύζι γλασέ (ανάλογα πόσο πηχτή θέλετε να την κάνετε)
3 φύλλα δάφνης
7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 1/2 μαρούλι
1/4 ματσάκι άνηθο
2 κρεμμύδια
1 ή 2 σκελίδες σκόρδο
3 κλαδάκια δεντρολίβανο
αλάτι
20 κόκκους πιπεριού (στο τέλος προσθέτετε και πιπέρι σε σκόνη αν το θέλετε πιο καυτερό)
7 κουταλιές σούπας αγνό παρθένο ελαιόλαδο
70 – 100 ml λευκό κρασί ( το δοκιμάζουμε πριν ώστε να μην είναι ξύδι)
1 κύβο κοτόπουλου ή 750 ml ζωμό κοτόπουλου
500 γραμμάρια αρνίσια έντερα πάρα πολύ καλά πλυμένα
1 1/2 λίτρο νερό

Εκτέλεση:

-Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά ώστε να βράσει
-Μέσα στη κατσαρόλα βάζουμε την συκωταριά, τα έντερα, τα φύλλα δάφνης, τις φέτες λεμονιού (αφού πρώτα έχουμε πλύνει το λεμόνι) το αλάτι, τους κόκκους πιπεριού και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά!
-Ανα διαστήματα αφαιρούμε τον αφρό που βγάζει η κατσαρόλα, έπειτα σουρώνουμε και πετάμε το νερό
-Βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα έπειτα 4-5 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο αν θέλουμε να την κάνουμε πιο αρωματική
-Ψιλοκόβουμε σκόρδο και κρεμμύδι και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με δεντρολίβανο
-Κόβουμε τη συκωταριά και τα έντερα σε κομματάκια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και αρχίζουμε να τα σοτάρουμε όλα μαζί για 8-10 λεπτά.
-Έπειτα σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε τον κύβο κοτόπουλου (ή 750 ml ζωμό κοτόπουλου)
βάζουμε νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά 40 λεπτά
-Μετά το 40 λεπτο βάζουμε στην κατσαρόλα φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και κομμένα μεγάλα κομμάτια από το μαρούλι και άνηθο.
-Τέλος βάζουμε το ρύζι και κλείνουμε το καπάκι. Τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ακόμη.

Καλή σας όρεξη!

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ExtraTime: Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα με τον Βασίλη Σκουλά στη «Ντελίνα»

Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα με τον Βασίλη Σκουλά στη «Ντελίνα»

Πολλές ακόμη εκδηλώσεις στον ίδιο «πολυχώρο» με ξεχωριστούς καλλιτέχνες. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.

ExtraTime
Ελευθέριος Ανδρώνης: Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Η ΕΕ διεξάγει πόλεμο στην ίδια της την παραγωγή - Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες για την επιβίωση των αγροτών και τη διατροφική αυτάρκεια όλων μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Βγαίνει και από πάνω ο Βορίδης απειλώντας τους αγρότες: «Με το “δεν μιλάω” στο τέλος δεν θα πάρει κανείς τίποτα»

Βγαίνει και από πάνω ο Βορίδης απειλώντας τους αγρότες: «Με το “δεν μιλάω” στο τέλος δεν θα πάρει κανείς τίποτα»

Αντί να απολογηθεί για την ασυδοσία των «φραπέδων», ο Μάκης Βορίδης προκαλεί κι από πάνω τους φτωχοποιημένους αγρότες

Κοινωνία
Κοινωνία: Νερό: Χαράτσι 9 ευρώ στον τριμηνιαίο λογαριασμό φέρνει η ΕΥΔΑΠ

Νερό: Χαράτσι 9 ευρώ στον τριμηνιαίο λογαριασμό φέρνει η ΕΥΔΑΠ

Οι χρεώσεις κατανάλωσης παραμένουν - για την ώρα ίδιες - αλλά αυξάνεται το πάγιο ύδρευσης και προστίθεται νέο πάγιο αποχέτευσης

Κοινωνία
ExtraTime: Οι διεισδυτικές «Προσωπογραφίες» του Ηλία Μπουργιώτη

Οι διεισδυτικές «Προσωπογραφίες» του Ηλία Μπουργιώτη

(PHOTOS) Πορτρέτα Ελλήνων και ξένων δημιουργών που έχουν σημαδέψει την πολιτιστική ζωή της σύγχρονης Ελλάδας.

ExtraTime
Κοινωνία: Αγρότες: «Όχι» σε προσχηματικό διάλογο με την κυβέρνηση – Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων – Χριστούγεννα με ανοιχτά μπλόκα

Αγρότες: «Όχι» σε προσχηματικό διάλογο με την κυβέρνηση – Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων – Χριστούγεννα με ανοιχτά μπλόκα

Μετά το φιάσκο του ΕΛΓΑ, «σύνθημα» για συνέχιση του αγώνα - Ανοιχτοί δρόμοι τα Χριστούγεννα, αλλά τα τρακτέρ θα παραμείνουν

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυβέρνηση: Παταγώδης αποτυχία στον χειρισμό του μεταναστευτικού – 46.000 άτομα εισήλθαν παράνομα το 2025

Κυβέρνηση: Παταγώδης αποτυχία στον χειρισμό του μεταναστευτικού – 46.000 άτομα εισήλθαν παράνομα το 2025

Ο Αρχιπλοίαρχος ε.α. του Λιμενικού, Κωνσταντίνος Καραγάτσος, εξήγησε με στοιχεία το φιάσκο διαχείρισης σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν έχει πάτο η κοροϊδία – Η ΝΔ διέρρευσε την τοποθέτηση Παπασταύρου ενώ ακόμα ήταν σε εξέλιξη!

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν έχει πάτο η κοροϊδία – Η ΝΔ διέρρευσε την τοποθέτηση Παπασταύρου ενώ ακόμα ήταν σε εξέλιξη!

Οι συντάκτες του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ έμαθαν τι είπε ο κ. Παπασταύρου πριν καν τα πει- Η Μιλένα Αποστολάκη κατήγγειλε το απίστευτο περιστατικό

Κοινωνία
ExtraTime: Ένα άγνωστο αντικείμενο από το Διάστημα περνά κοντά από τη Γη και οι επιστήμονες το παρακολουθούν με προσοχή

Ένα άγνωστο αντικείμενο από το Διάστημα περνά κοντά από τη Γη και οι επιστήμονες το παρακολουθούν με προσοχή

Το διαστρικό αντικείμενο 3I ATLAS φτάνει στο πιο κοντινό του πέρασμα από τη Γη και παρακολουθείται στενά.

ExtraTime