EXTRATIME

Μαγειρίτσα: Η συνταγή για να σας μείνει αξέχαστη!

Πάσχα: Η Μαγειρίτσα είναι μακράν το αγαπημένο φαγητό όλων των Ελλήνων το βράδυ της ανάστασης και είναι κατά βάση το πρώτο φαγητό που τρώμε, μετά από τη νηστεία της σαρακοστής! Μεγάλη προσοχή! Αν έχετε ευαίσθητο στομάχι ή έχετε νηστέψει καθ όλη τη διάρκεια της σαρακοστής καλό θα ήταν να μην καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα! Πάμε να...
Μαγειρίτσα: Η συνταγή για να σας μείνει αξέχαστη!

Πάσχα: Η Μαγειρίτσα είναι μακράν το αγαπημένο φαγητό όλων των Ελλήνων το βράδυ της ανάστασης
και είναι κατά βάση το πρώτο φαγητό που τρώμε, μετά από τη νηστεία της σαρακοστής!

Μεγάλη προσοχή!

Αν έχετε ευαίσθητο στομάχι ή έχετε νηστέψει καθ όλη τη διάρκεια της σαρακοστής καλό θα ήταν να μην καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα!

Πάμε να δούμε τα υλικά τα οποία χρειάζονται ώστε να φτιάξουμε μια πετυχημένη μαγειρίτσα, για να αρχίσουμε με αυτό το πιάτο τους εορτασμούς του Πάσχα!

Υλικά:

1 1/2 κιλό συκωταριά, αρνίσια από αρνάκι γάλακτος
500 γραμμάρια αρνίσια έντερα πάρα πολύ καλά πλυμένα
3 φέτες λεμόνι
150 ή 200 γρ. ρύζι γλασέ (ανάλογα πόσο πηχτή θέλετε να την κάνετε)
3 φύλλα δάφνης
7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 1/2 μαρούλι
1/4 ματσάκι άνηθο
2 κρεμμύδια
1 ή 2 σκελίδες σκόρδο
3 κλαδάκια δεντρολίβανο
αλάτι
20 κόκκους πιπεριού (στο τέλος προσθέτετε και πιπέρι σε σκόνη αν το θέλετε πιο καυτερό)
7 κουταλιές σούπας αγνό παρθένο ελαιόλαδο
70 – 100 ml λευκό κρασί ( το δοκιμάζουμε πριν ώστε να μην είναι ξύδι)
1 κύβο κοτόπουλου ή 750 ml ζωμό κοτόπουλου
500 γραμμάρια αρνίσια έντερα πάρα πολύ καλά πλυμένα
1 1/2 λίτρο νερό

Εκτέλεση:

-Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά ώστε να βράσει
-Μέσα στη κατσαρόλα βάζουμε την συκωταριά, τα έντερα, τα φύλλα δάφνης, τις φέτες λεμονιού (αφού πρώτα έχουμε πλύνει το λεμόνι) το αλάτι, τους κόκκους πιπεριού και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά!
-Ανα διαστήματα αφαιρούμε τον αφρό που βγάζει η κατσαρόλα, έπειτα σουρώνουμε και πετάμε το νερό
-Βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα έπειτα 4-5 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο αν θέλουμε να την κάνουμε πιο αρωματική
-Ψιλοκόβουμε σκόρδο και κρεμμύδι και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με δεντρολίβανο
-Κόβουμε τη συκωταριά και τα έντερα σε κομματάκια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και αρχίζουμε να τα σοτάρουμε όλα μαζί για 8-10 λεπτά.
-Έπειτα σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε τον κύβο κοτόπουλου (ή 750 ml ζωμό κοτόπουλου)
βάζουμε νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά 40 λεπτά
-Μετά το 40 λεπτο βάζουμε στην κατσαρόλα φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και κομμένα μεγάλα κομμάτια από το μαρούλι και άνηθο.
-Τέλος βάζουμε το ρύζι και κλείνουμε το καπάκι. Τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ακόμη.

Καλή σας όρεξη!

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μεταδόσεις: Οι αθλητικές μεταδόσεις για το Σάββατο 5 Ιουλίου!

Οι αθλητικές μεταδόσεις για το Σάββατο 5 Ιουλίου!

Αυτές είναι οι αθλητικές μεταδόσεις για το Σάββατο 5 Ιουλίου!

Μεταδόσεις
ExtraTime: Τι πληθυσμό είχε το Πεκίνο πριν από 600 χρόνια, όταν ήταν ίσως η μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο;

Τι πληθυσμό είχε το Πεκίνο πριν από 600 χρόνια, όταν ήταν ίσως η μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο;

Τον 15ο αιώνα, το Πεκίνο έγινε η μεγαλύτερη πόλη του κόσμου.

ExtraTime
ExtraTime: Τι κρύβει η Βίλα των Μυστηρίων στην Ιταλία;

Τι κρύβει η Βίλα των Μυστηρίων στην Ιταλία;

Δεν ήταν απλώς μια ρωμαϊκή βίλα. Ήταν ένας τόπος τελετών, μετάβασης και υπέρβασης.

ExtraTime
ExtraTime: Τον έλεγαν Ροβέρτο, ήταν Έλληνας απ’ την Πόλη και έγινε θρύλος σε τρεις χώρες

Τον έλεγαν Ροβέρτο, ήταν Έλληνας απ’ την Πόλη και έγινε θρύλος σε τρεις χώρες

Ξεκίνησε στην Πόλη, έγραψε ιστορία στην Ελλάδα και άφησε εποχή στην Κύπρο.

ExtraTime
ExtraTime: Έμαθε αρχαία ελληνικά στους Τούρκους, λατινικά στους Έλληνες και πέθανε ξεχασμένος στην Πόλη

Έμαθε αρχαία ελληνικά στους Τούρκους, λατινικά στους Έλληνες και πέθανε ξεχασμένος στην Πόλη

Ήταν ο άνθρωπος που μετέδωσε την αρχαία ελληνική σε μια Αυτοκρατορία που την είχε ξεχάσει.

ExtraTime
ExtraTime: Ένας από τους πιο ισχυρούς Έλληνες, είχε φιρμάνι από τον Σουλτάνο και δικό του κράτος στον Όλυμπο.

Ένας από τους πιο ισχυρούς Έλληνες, είχε φιρμάνι από τον Σουλτάνο και δικό του κράτος στον Όλυμπο.

Δεν ήταν βασιλιάς, αλλά είχε δικό του κράτος στον Όλυμπο.

ExtraTime
ExtraTime: Η πιο σκοτεινή τοιχογραφία της Ελλάδας βρίσκεται σε ένα μικρό ναό στη Λάρισα του 16ου αιώνα

Η πιο σκοτεινή τοιχογραφία της Ελλάδας βρίσκεται σε ένα μικρό ναό στη Λάρισα του 16ου αιώνα

Μια τοιχογραφία του 16ου αιώνα στη Λάρισα δείχνει τον Χριστό, τον Χρόνο και τον θάνατο να παρακολουθούν τον κύκλο της ζωής

ExtraTime
ExtraTime: Οι πολεμιστές επιχειρηματίες που έκαναν το αίμα επάγγελμα

Οι πολεμιστές επιχειρηματίες που έκαναν το αίμα επάγγελμα

Δεν πολεμούσαν για πατρίδα, αλλά για πληρωμή.

ExtraTime
ExtraTime: Το ζώο με IQ πιο κοντά στο δικό μας απ’ όσο νομίζεις. Βλέπει πίσω του, αναγνωρίζει 50 πρόσωπα και μπορεί να σε βρει από τη μυρωδιά.

Το ζώο με IQ πιο κοντά στο δικό μας απ’ όσο νομίζεις. Βλέπει πίσω του, αναγνωρίζει 50 πρόσωπα και μπορεί να σε βρει από τη μυρωδιά.

Το πρόβατο δεν είναι απλώς ένα ζώο της υπαίθρου. Είναι μια μικρή νοητική μηχανή που βλέπει πίσω του, θυμάται ποιος είσαι και αναγνωρίζει πρόσωπα όπως ο άνθρωπος.

ExtraTime