MARKET

Νέο SUV C5 AIRCROSS SUV PLUG-IN HYBRID: Ë-COMFORT CLASS SUV – Οικονομία, άνεση & επιδόσεις με σεβασμό στο περιβάλλον

Η Plug-in υβριδική έκδοση του δημοφιλούς SUV C5 Aircross, έρχεται σύντομα στην ελληνική αγορά, για να ικανοποιήσει τις οικολογικές και οικονομικές ανησυχίες του σύγχρονου οδηγού, μηδενίζοντας τους ρύπους και ελαχιστοποιώντας το κόστος κίνησης. Διατηρώντας και ενισχύοντας το προσόν της κορυφαίας άνεσης – σήμα κατατεθέν της Μάρκας – το νέο μοντέλο είναι επίσης σε θέση να...
Νέο SUV C5 AIRCROSS SUV PLUG-IN HYBRID: Ë-COMFORT CLASS SUV – Οικονομία, άνεση & επιδόσεις με σεβασμό στο περιβάλλον

Η Plug-in υβριδική έκδοση του δημοφιλούς SUV C5 Aircross, έρχεται σύντομα στην ελληνική αγορά, για να ικανοποιήσει τις οικολογικές και οικονομικές ανησυχίες του σύγχρονου οδηγού, μηδενίζοντας τους ρύπους και ελαχιστοποιώντας το κόστος κίνησης. Διατηρώντας και ενισχύοντας το προσόν της κορυφαίας άνεσης – σήμα κατατεθέν της Μάρκας – το νέο μοντέλο είναι επίσης σε θέση να προσφέρει ασφάλεια και δυναμικές επιδόσεις χάρη στη συνδυασμένη ισχύ των 225 ίππων.

 Τη δυνατότητα ουσιαστικής απαλλαγής από την επίσκεψη στο πρατήριο βενζίνης δίνει, λοιπόν, το νέο SUV Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid, που χάρη στην plug in υβριδική τεχνολογία την οποία ενσωματώνει, δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχό του να πραγματοποιεί όλες τις καθημερινές του μετακινήσεις αποκλειστικά σε ηλεκτρική λειτουργία, αξιοποιώντας την αυτονομία των 55 χιλιομέτρων* (WLTP) που προσφέρει η 13,2 kWh μπαταρία ιόντων λιθίου.

Κάτω από το εμπρός καπό ενώνουν τις δυνάμεις τους ένας 4-κύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας 1,6 λίτρων PureTech με ισχύ 180 ίππων, προδιαγραφών Euro 6, που συνδυάζεται με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 80 kW (περίπου 109 HP), ο οποίος είναι εγκατεστημένος μεταξύ του βενζινοκινητήρα και του εξηλεκτρισμένου ë-EAT8 αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 8 σχέσεων. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, η συνδυασμένη ισχύς του συστήματος φτάνει τους 225 ίππους, ενώ η ροπή τα 320 Nm – χαρακτηριστικά που εγγυώνται από τη μία, ασφαλή προσπεράσματα και από την άλλη, κάτι παραπάνω στον τομέα της απόλαυσης της οδήγησης (στον τομέα αυτόν τον δικό της ρόλο παίζει η νέα πίσω ανάρτηση, που όντας πολλαπλών συνδέσμων λειτουργεί προς όφελος της οδικής συμπεριφοράς).

Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα επιλογής της κίνησης είτε με το συνδυασμό των δύο κινητήριων μονάδων, είτε αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα, χωρίς μάλιστα εκπτώσεις στον τομέα των επιδόσεων, αφού η διαθέσιμη ηλεκτρική ισχύς επιτρέπει τις σβέλτες μετακινήσεις στην πόλη – και μάλιστα με ταχύτητα έως 135 km/h. Σε αυτήν την λειτουργία περιορίζεται και ο θόρυβος, για τον οποίο έχουν ληφθεί ούτως η άλλως επιπλέον μέτρα (π.χ. ηχομονωτικά εμπρός κρύσταλλα). Ενώ παράλληλα με δεδομένες τις μηδενικές εκπομπές CO2 κατά τη λειτουργία αυτή, το νέο SUV Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid μπορεί να εισέρχεται σε ζώνες περιορισμένης κυκλοφορίας, που είναι ανοιχτές μόνο για τα οχήματα μηδενικών ρύπων – ZEV (Zero Emissions Vehicles).

* Εξαρτάται από την έκδοση και τον προαιρετικό εξοπλισμό του μοντέλου

Και επειδή η ηλεκτροκίνηση πρέπει να χαλαρώνει και όχι να αγχώνει τον οδηγό, η φόρτιση της μπαταρίας είναι τώρα ευκολότερη (από 2 έως 7 ώρες – στη χειρότερη περίπτωση) και μπορεί να προγραμματιστεί προκειμένου να επωφεληθεί κανείς από το μειωμένο τιμολόγιο του ρεύματος, χρησιμοποιώντας είτε την κεντρική οθόνη αφής στο ταμπλό του αυτοκινήτου, είτε την εφαρμογή για κινητά “My Citroën”.

Σε κάθε περίπτωση η παρουσία του βενζινοκινητήρα εγγυάται ότι δεν θα μείνετε ποτέ στο δρόμο από μπαταρία, ενώ δίνει και τη δυνατότητα πραγματοποίησης μεγάλων ταξιδιών, ακόμα και απρόβλεπτων – στη διάρκεια των οποίων πολύτιμος σύντροφος αποδεικνύονται τα 20 συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης που διαθέτει το νέο επαναφορτιζόμενο υβριδικό Citroën. Μεταξύ δε αυτών, ιδιαιτέρως χρήσιμο είναι το Highway Driver Assist (υποβοήθηση κίνησης σε αυτοκινητόδρομο), ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην plug-in υβριδική έκδοσή του, το SUV C5 Aircross εξακολουθεί να είναι το καλύτερο μοντέλο της κατηγορίας από άποψη δυνατοτήτων διαμόρφωσης, αξιοποιώντας στο έπακρο τα τρία αυτόνομα, συρόμενα, ρυθμιζόμενα και αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα. Ενώ χάρη στην έξυπνη αποθήκευση της μπαταρίας υψηλής τάσης κάτω από τα πίσω καθίσματα, οι διαθέσιμοι χώροι δεν επηρεάστηκαν, με το νέο μοντέλο να διαθέτει ένα εξαιρετικά μεγάλο πορτμπαγκάζ 460 έως 600 λίτρων (ανάλογα με τη θέση των καθισμάτων), κάτι που αποτελεί ρεκόρ για την κατηγορία των plug-in υβριδικών C-SUV.

Σημειώστε ότι η παρουσίαση του νέου SUV Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid σηματοδοτεί την ενεργειακή στροφή της γαλλικής εταιρίας η οποία μέχρι το 2023 θα διαθέτει ηλεκτρικές εκδόσεις στο 80% της γκάμας της, ενώ το 2025 όλα τα μοντέλα της θα συνοδεύονται από κάποια εν γένει ηλεκτρική έκδοση. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, από το λανσάρισμα του νέου υβριδικού SUV C5 Aircross, όλα τα νέα μοντέλα που λανσάρει η Citroën θα προσφέρονται και σε μια ηλεκτροκίνητη εκδοχή.

Νέο SUV C5 Aircross Plugin Hybrid: Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Βενζινοκινητήρας PureTech 180 S&S Euro 6 – 180hp (132kW)
Ηλεκτροκινητήρας 110 hp (80 kW) τοποθετημένος ανάμεσα στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και το κιβώτιο ταχυτήτων
Συνδυασμένη ισχύς 225 hp (165 kW)
Ροπή ηλεκτροκινητήρα 320 Nm
Μπαταρία Υψηλής τάσης 200V, Li-Ion 13,2 kWh
Μετάδοση κίνησης 4X2 στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο ταχυτήτων ë-EAT8 αυτόματο / 8 σχέσεων
Ηλεκτρική αυτονομία 55 km (WLTP)*
Ταχύτητα ηλ/κίνησης: 135 km/h
Εκπομπές CO2 από 32 g/km (WLTP)
Κατανάλωση καυσίμου 1,4 L/100km (WLTP)
Χρόνος φόρτισης 2 ώρες με 32A Wallbox και τον προαιρετικό φορτιστή 7,4kW
4 ώρες με το Green up™ της Legrand 14A και τον στάνταρ φορτιστή 3,7 kW
7 ώρες σε οικιακό δίκτυο 8A

Το νέο SUV Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid αναμένεται στην ελληνική αγορά εντός Νοεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το Επίσημο Δίκτυο Διανομέων CITROËN ή την ιστοσελίδα www.citroen.gr .

* Εξαρτάται από την έκδοση και τον προαιρετικό εξοπλισμό του μοντέλου

Σχετικά με τη CITROËN

Η Citroën, από το 1919 έχει τοποθετηθεί στην καρδιά της αυτοκινητοβιομηχανίας παράγοντας αυτοκίνητα που έχουν γράψει χρυσές σελίδες στην ιστορία, κάνοντας τη Γαλλική μάρκα ιδιαίτερα δημοφιλή. Χαρακτηριστικό της Citroën είναι ότι ανέκαθεν αναγνώριζε εγκαίρως τις τάσεις του lifestyle ανά εποχή και προσάρμοζε ανάλογα τα νέα της μοντέλα. Αυτό ακριβώς είναι και η πηγή της έμπνευσης για την εταιρική υπογραφή “Inspired by You” που ενσαρκώνεται με τον καλύτερο τρόπο στα αυτοκίνητά της που συνδυάζουν την ξεχωριστή σχεδίαση με την κορυφαία άνεση για τους επιβάτες. Η Citroën καταφέρνει και κάνει τη διαφορά από τις υπόλοιπες ευρείας παραγωγής μάρκες, καθώς προσφέρει και ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στους πελάτες της (Citroën Advisor, “La Maison Citroën”). Το 2019, η Εταιρεία σημείωσε πωλήσεις αυτοκινήτων που ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο, σε πάνω από 90 χώρες όπου διατίθενται τα μοντέλα της.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέο SUV C5 AIRCROSS SUV PLUG-IN HYBRID: Ë-COMFORT CLASS SUV – Οικονομία, άνεση & επιδόσεις με σεβασμό στο περιβάλλον», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.