Διάβασε όλα όσα θέλεις να μάθεις για το νέο παπούτσι της adidas που αλλάζει μια για πάντα την ταχύτητα στο ποδόσφαιρο.

Lionel Messi, Mohamed Salah, Karim Benzema, Heung-Min Son… 

Τους ξέρεις καλά, τους παρακολουθείς χρόνια, ενδεχομένως να έχεις και κάποια φανέλα τους στη συλλογή σου.

Lindsey Horan, η υπερπαίκτρια από τις ΗΠΑ που μεταξύ άλλων έχει σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019.

Vivianne Miedema. Το 9άρι της εθνικής Ολλανδίας που έχασε το προαναφερθέν Παγκόσμιο Κύπελλο από τη Horan στον τελικό.

Θέλεις και μερικούς δικούς μας; Γιώργος Μασούρας, Ευθύμης Κουλούρης, Δημήτρης Πέλκας, Χρήστος Τζόλης, Ταξιάρχης Φούντας, Ντίνος Μαυροπάνος αλλά και Αντρέ Σιμόες τώρα πια.

Τι κοινό έχουν οι παραπάνω, συν αρκετοί ακόμη ποδοσφαιριστές; Το X SPEEDFLOW της adidas! (click στη φωτογραφία για να το απολαύσεις)

Μέχρι το 2020 προσέγγιζε το γρήγορο ποδόσφαιρο μέσω της ανάπτυξης ελαφριών παπουτσιών.

Τώρα η adidas αφουγκράστηκε επαγγελματίες άσους και ερασιτέχνες, προτού λάβει μία απόφαση-σταθμό στην ιστορία του ποδοσφαιρικού παπουτσιού.

Τρία χαρακτηριστικά είναι απαραίτητα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο: άμεση επιτάχυνση, ευκινησία και ένστικτο.

Στόχος του X SPEEDFLOW είναι να υποστηρίξει όλους τους παίκτες, προσφέροντας τη δυνατότητα να αλλάζουν κατεύθυνση γρήγορα στον αγωνιστικό χώρο.

Φαντάσου δηλαδή θρύλους του σπορ, όπως ο Lionel Messi, να φορούν ένα τέτοιο παπούτσι (θα σου πω σε λίγο από τι είναι φτιαγμένο), να παίρνουν την μπάλα και να ξεχύνονται στην επίθεση.

ΕNGINEERED AGILITY FRAME, κυρίες και κύριοι. Έτσι μας το είπανε, έτσι σας το λέμε.

Πρόκειται για ένα πλέγμα που έχει σχεδιαστεί για να τυλίγεται γύρω από το πόδι. Το… κλειδώνει ώστε να προσφέρει σταθερότητα κατά την κίνηση προς κάθε κατεύθυνση. Παράλληλα, όμως, παραμένει όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ για να διατηρείται η ευκινησία!

Τι σου ‘χω τώρα; CARBITEX SPEEDFRAME.

Αυτό είναι μία εξελιγμένη εξωτερική σόλα, η οποία έχει δημιουργηθεί για να υποστηρίζει το βασικότερο στοιχείο του γρήγορου ποδοσφαίρου, το τρέξιμο στον ανοιχτό χώρο.

Ο σχεδιασμός της νέας εξωτερικής σόλας επιτρέπει στους ποδοσφαιριστές να καλύψουν τη μέγιστη απόσταση στον λιγότερο χρόνο, όταν τρέχουν στην ευθεία.

Το παπούτσι έχει ρυθμιστεί με ακρίβεια, χάρη σε μια προσθήκη άνθρακα στο μπροστινό μέρος, ώστε να επιτρέπει άμεση έκρηξη και μετάδοση δύναμης στον αγωνιστικό χώρο. Αλήθεια, πόσο πιο εκρηκτικός μπορεί να γίνει ο Mohamed Salah; Ανυπομονώ πραγματικά.

Τι άλλο, τι άλλο; Α, ναι. ENGINEERED LIGHTWEIGHT PRIMEKNIT.

Το υλικό που είναι φτιαγμένο το άνω μέρος του παπουτσιού – μία ακόμα νέα τεχνολογία του X SPEEDFLOW.

Αυτό μαθαίνω ότι είναι μια εφαρμογή που προσαρμόζεται στο κάθε πόδι και είναι σχεδιασμένη για παίκτες, οι οποίοι βασίζονται στο ένστικτό τους για να αντιδρούν γρήγορα στο γήπεδο.

Το συγκεκριμένο υλικό Primeknit είναι το ελαφρύτερο που έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα σε παπούτσι ποδοσφαίρου.

Σε συνδυασμό με το νέο κολάρο PRIMEKNIT SPEED προσφέρουν ενισχυμένο κλείδωμα του ποδιού, προκειμένου να μην αποσπάται ποτέ η προσοχή του παίκτη. Πραγματικό support, όχι αστεία!

Η adidas ενδιαφέρθηκε, ρώτησε τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, ενημερώθηκε, επεξεργάστηκε και καινοτομεί.

Το νέο παπούτσι διατηρεί το σύστημα SPRINT SPIKE LAST, το οποίο είναι κατασκευασμένο για τέλεια εφαρμογή κενού, με τον χαρακτηριστικό ήχο όταν φοριέται στο πόδι.

Η ομάδα ανάπτυξης της adidas εξέτασε επίσης την επιθυμία των ποδοσφαιριστών για μια ελαφρώς πιο μαλακή φτέρνα που θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη άνεση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κατασκευάσει μια νέα, αντιολισθητική επένδυση φτέρνας από πιο μαλακά και άνετα υλικά.

Εν κατακλείδι, σου υπενθυμίζω ότι το X SPEEDFLOW είναι κατασκευασμένο για να εγγυάται ότι η προσοχή του παίκτη δεν θα αποσπάται.

Επίσης, τον βοηθά να φτάσει στην ανώτερη δυνατή ταχύτητα και πρέπει να ξέρεις ότι η adidas, πέρα από την ενίσχυση των φυσικών δυνατοτήτων, ασχολήθηκε με την ψυχολογία των αθλητών, κατανοώντας ότι η γρήγορη απόδοση στο κορυφαίο επίπεδο απαιτεί έναν συνδυασμό των δύο αυτών στοιχείων.

***

Το νέο adidas X SPEEDFLOW είναι διαθέσιμο στο adidas.gr, στα adidas stores και σε επιλεγμένα καταστήματα αθλητικών ειδών.

Οι fans του ποδοσφαίρου μπορούν να ζήσουν μια πλήρως καθηλωτική ψηφιακή εμπειρία που ζωντανεύει την ταχύτητα στο adidas.gr/xspeedflow.