Την αντίδραση του γνωστού ποινικολόγου, Αλέξανδρου Λυκουρέζου, προκάλεσε δήλωση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα. Η κα. Παπακώστα έδωσε από την συχνότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης συγχαρητήρια στην Αντιτρομοκρατική για την «επιτυχία της» όπως χαρακτήρισε την εξέλιξη της υπόθεσης της «Μαφίας των Φυλακών». «Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς διότι νυχθημερόν εργάζονται...

Την αντίδραση του γνωστού ποινικολόγου, Αλέξανδρου Λυκουρέζου, προκάλεσε δήλωση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα.

Η κα. Παπακώστα έδωσε από την συχνότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης συγχαρητήρια στην Αντιτρομοκρατική για την «επιτυχία της» όπως χαρακτήρισε την εξέλιξη της υπόθεσης της «Μαφίας των Φυλακών».

«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς διότι νυχθημερόν εργάζονται υπηρεσίες οι οποίες έχουν εξαιρετικά εξειδικευμένο προσωπικό με ζήλο, με αφοσίωση, με σχέδιο και μεθοδικότητα για την ασφάλειά τους αλλά κυρίως για την εθνική ασφάλεια της χώρας. Θέλω να τους συγχαρώ και θέλω να πω ότι ήταν μια πολύ μεγάλη υπόθεση η οποία είχε και θύματα, είχε και απειλή θυμάτων και με αυτή την έννοια νομίζω ότι ξεκαθάρισε η κόπρος του Αυγεία», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων στη Δημόσια τηλεόραση η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σήμερα  ο Αλέξανδρο Λυκουρέζος θα κατατεθεί αγωγή σε βάρος της κ. Παπακώστα η οποία όπως υποστηρίζει ο συνήγορος του κ. Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, «παραβίασε κατάφωρα, το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε υπόπτου ή κατηγορουμένου, του τεκμηρίου αθωότητας».