ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ελληνοτουρκικά: Γιατί η επανεκλογή Τραμπ συμφέρει την Ελλάδα

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι διαχρονικά ένας από τους μεγάλους υποστηρικτές της Ελλάδας, βαθιά φιλέλληνας, που σέβεται τα ιδανικά και τις παραδόσεις της χώρας μας και από τους ελάχιστους που μας στηρίζει στις Διεθνής Γεωπολιτικές συνθήκες και καταστάσεις, χωρίς να φοβάται το κόστος των δηλώσεων του.   Η επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο, έρχεται...

Συντάκτης: kpetropoulos Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι διαχρονικά ένας από τους μεγάλους υποστηρικτές της Ελλάδας, βαθιά φιλέλληνας, που σέβεται τα ιδανικά και τις παραδόσεις της χώρας μας και από τους ελάχιστους που μας στηρίζει στις Διεθνής Γεωπολιτικές συνθήκες και καταστάσεις, χωρίς να φοβάται το κόστος των δηλώσεων του.

 

Η επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο, έρχεται σε μια κομβική χρονική στιγμή για την Παγκόσμια Ιστορία, καθώς εξαιτίας της πανδημίας του Κορονοϊού, τόσο οι οικονομίες σε διεθνές επίπεδο, όσο και η κοινωνίες, το μόνο που χρειάζονται είναι σταθερότητα και συγκροτημένες πολιτικές, πόσο μάλλον από μια χώρα όπως η Αμερική που αποτελεί Υπερδύναμη από όλες τις απόψεις.

 

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν πως ο Τραμπ είναι σύμμαχος της Ελλάδας και υποστηρικτής των συμφερόντων της:

 

– Στις 26 Αυγούστου 2020, τηλεφώνησε στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την επόμενη μέρα στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να κατευνάσει τα πνεύματα αναφορικά με τις συνεχόμενες παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο και έπειτα ενημέρωσε και πάλι τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εξέλιξη της συζήτησης.

 

Τόσο η Ελλάδα όσο και Τουρκία, είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και κάτι τέτοιο έσπευσε να το διαφυλάξει στο ακέραιο ο Αμερικανός Πρόεδρος.

 

-Ο Ντόναλντ Τραμπ δέχτηκε στον Λευκό Οίκο στις 7 Ιανουαρίου 2020, τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και εκεί μίλησαν τόσο για την αγορά νέων πολεμικών εξοπλισμών, που θα κάνουν την Ελλάδα ακόμη πιο δυνατή στρατιωτικά στη Μεσόγειο, όσο και για τις Τουρκικές προκλήσεις, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

 

Μια μέρα πριν από τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

 

-Τον Σεπτέμβριο του 2019 έκλεισε και η νέα Αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Αμερικής, με την οποία η βάση της Σούδας όχι μόνο θα συνεχίσει τη λειτουργία της, αλλά πήρε και το πράσινο φως της επέκτασής της.

 

Παράλληλα θα υπάρξει νέα Αμερικάνικη βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης – ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες – την οποία και θα χρησιμοποιεί το Αμερικανικό Ναυτικό.

 

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποτελεί το πλέον κομβικό σημείο στα Βαλκάνια. Μάλιστα με την βοήθεια του Αμερικανικού στρατού και ειδικών έγινε ο καθαρισμός του βυθού του λιμανιού από παλαιότερα ναυάγια, ώστε να είναι έτοιμο να δεχτεί τα Αμερικάνα πλοία του ναυτικού.

 

-Στις 17 Οκτωβρίου 2017 είχε συναντηθεί με τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας και σημερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα,στην Ουάσιγκτον, ενθαρρύνοντας τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που είχε αρχίσει τότε.

 

 

“Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος που κατάφερε κάτι πραγματικά ιδιαίτερο. Η Ελλάδα είναι το λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Οι ΗΠΑ θαυμάζουν αυτή την εξαιρετική κληρονομιά με δέος.
Έχουμε μια κοινή δέσμευση υπέρ της συνεργασίας και της ελευθερίας. Ολοκληρώσαμε μια εξαιρετικά καρποφόρα και επικοδομητική συνάντηση για θέματα ενέργειας άμυνας εμπορίου” είπε τότε ο Ντόναλντ Τραμπ.

 

-Ο Ντόναντ Τραμπ είναι από τους Αμερικανούς Προέδρους που σέβεται και τιμά, τόσο τις Εθνικές μας επετείους και συμμετέχει σε εκδηλώσεις που γίνονται γι’ αυτές στην Αμερική, όσο και τις Θρησκευτικές μας παραδόσεις.

 


 

-Η μέχρι τώρα διακυβέρνηση του Τραμπ, έχει αποδείξει πως η παρούσα Αμερικάνικη Κυβέρνηση αποτελεί σταθερό στρατηγικό σύμμαχο της χώρας μας, απέναντι στις πολιτικο-οικονομικές προκλήσεις και στις διαφόρων ειδών ασύμμετρες απειλές που έχουν παρουσιαστεί, με έμπρακτες παρεμβάσεις όπου έχει χρειαστεί, οι οποίες είτε γίνονται σιωπηλά, είτε φανερά.

 

-Το πολιτικό εκτόπισμα του Τραμπ, είναι το μοναδικό αυτή τη στιγμή που μπορεί να σταθεί απέναντι στις ορέξεις του Ερντογάν για το Αιγαίο και να ηρεμήσει τα πολιτικά πνεύματα των γειτόνων- που είναι γεμάτα έπαρση και λαϊκισμό.

φωτογραφία: https://gr.usembassy.gov/

Exit mobile version