ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2021: Τα σενάρια, οι κυβερνητικές επιθυμίες και…o ΣΥΡΙΖΑ

Παρόλο που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, διέψευσε στη συνέντευξη του στο Νίκο Χατζηνικολάου, το σενάριο εκλογών για το 2021 λέγοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι η εξάντληση της τετραετίας, τα σενάρια και οι σκέψεις για εκλογές, είτε στις αρχές του καλοκαιριού, είτε το φθινόπωρο του 2021, παραμένουν υπαρκτές και παίζουν δυνατά στο επιτελείο της ΝΔ....
Εκλογές 2021: Τα σενάρια, οι κυβερνητικές επιθυμίες και…o ΣΥΡΙΖΑ

Παρόλο που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, διέψευσε στη συνέντευξη του στο Νίκο Χατζηνικολάου, το σενάριο εκλογών για το 2021 λέγοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι η εξάντληση της τετραετίας, τα σενάρια και οι σκέψεις για εκλογές, είτε στις αρχές του καλοκαιριού, είτε το φθινόπωρο του 2021, παραμένουν υπαρκτές και παίζουν δυνατά στο επιτελείο της ΝΔ.

 

Τα σενάρια – σκέψεις στο στρατόπεδο της ΝΔ

 

Απο τα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα από κυβερνητικούς κύκλους, η σκέψη ήταν να γίνουν εκλογές μέσα στο 2021 όταν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση εμβολιασμών στο μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού της χώρας και όταν φυσικά θα έχουν πέσει αισθητά οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ και φυσικά τα κρούσματα.

Κάτι τέτοιο θα ωφελούσε τη ΝΔ ώστε να πάρει νωπή λαϊκή εντολή και να συνεχίσει για ακόμη 4 χρόνια το έργο της, έχοντας τη συγκατάθεση των πολιτών.

Οι προβληματισμοί για το παραπάνω σενάριο είναι οι εξής:

 

Η ΝΔ στη παρούσα φάση έστω και αν πάρει τα εκλογικά ποσοστά του 2019, δεν θα καταφέρει να εκλέξει πάνω από 130 βουλευτές, καθώς στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν, θα ισχύσει ο νόμος της απλής αναλογικής, συνεπώς είτε θα πρέπει να συνεργαστεί με κάποιο άλλο κόμμα ώστε να υπάρξει πλειοψηφία εδρών, είτε να αλλάξει τον εκλογικό νόμο και με διαδικασίες εξπρές να ξανά πάει σε εκλογές, με νέο εκλογικό σύστημα που θα πριμοδοτεί το πρώτο κόμμα.

Κάτι τέτοιο δεν επιθυμούν αρκετοί στη ΝΔ…τουλάχιστον πριν την ώρα του…καθώς έτσι θα ξεβολευτούν άτομα και θα ανατραπούν σχεδιασμοί…ειδικά αν συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία θα πρέπει να γίνει ολοκληρωτική αναδιανομή.

Βέβαια από την άλλη το “γοητευτικό” της όλης κατάστασης είναι το πως η ΝΔ σε περίπτωση που μπει σε διαδικασία εκλογών, παίζει πολύ δυνατά να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού για άλλα 4 χρόνια.

Όποτε και αν γίνουν εκλογές, το σίγουρο είναι πως η κυβέρνηση παρά την φθορά της λόγω της πανδημίας και των αλλεπάλληλων λάθος χειρισμών που κάνει σε νευραλικούς τομείς της χώρας, υπερέχει του ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων κομμάτων στην επικοινωνία, πράγμα που την κάνει είτε “ηγέτη” στα μυαλά και τις συνειδήσεις πολλών, είτε την “λιγότερο κακή επιλογή”, μιας και η εναλλακτική της αντιπολίτευσης, έχει δοκιμαστεί στο πολύ πρόσφατο παρελθόν..και όπως φαίνεται δεν έχει αναδιοργανωθεί ακόμη ούτε και έχει μάθει απο τα λάθη της.

 

Στρατόπεδο ΣΥΡΙΖΑ

Δυστυχώς η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι απογοητευτική όπως θα παρατηρήσει κανείς σε πάρα πολλά επίπεδα.
Αρχικά, απο τις εκλογές του 2019 μέχρι και τώρα δεν έχει γίνει το παραμικρό στο κομμάτι της επικοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να στήσει το δικό του μπλοκ Media ούτε όσο ήταν κυβέρνηση, ούτε μετέπειτα. Περιορίστηκε σε πυροτεχνήματα φίλων και γνωστών τα οποία αποδείχθηκαν απανοτές φούσκες.

Έπειτα, κατά την διάρκεια της πανδημίας, ούτε τα “ηγετικά” του στελέχη, ούτε τα μικρότερα, δεν “κατέβηκαν στους δρόμους” και στους χώρους εργασίας για να μιλήσουν απευθείας με τους πολίτες.
Περιορίστηκαν στην “ιδεολογική τους καραντίνα” χωρίς ουσιαστικές τοποθετήσεις και κάποιες φορές κάνοντας προτάσεις απλά για να τις κάνουν, δυστυχώς ετεροχρονισμένα.

Απο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το μόνο που έκανε σωστή και ολοκληρωμένη δουλειά, αναφορικά με τα προβλήματα της πανδημίας, ήταν το ΚΚΕ.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και τώρα δεν φρόντισε να αλλάξει τα προβεβλημένα στελέχη του που κάηκαν απο την περίοδο της διακυβέρνησης 2015-2019 με νέα, πράγμα που δηλώνει είτε έλλειψη στελεχών, είτε φόβο για αλλαγές και εσωκομματικές συγκρούσεις.
Ο Αλέξης Τσίπρας φαντάζει στα μάτια πολλών και δυστυχώς ακόμη και των ίδιων του των ψηφοφόρων, ως μοναχικός καβαλάρης σε ένα άρμα χωρίς “στρατιώτες”.

Είναι η ευγενική φυσιογνωμία που δεν θέλει να στεναχωρήσει κανέναν, γι’ αυτό και συνεχίζει μαζί με όλη την ομάδα η οποία στις εκλογές του 2019 οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά στην αντιπολίτευση και έσβησε την ελπίδα ενός ολόκληρου λαού για την έναρξη της νεοπολίτευσης.
Στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν είναι έτοιμοι για εκλογές, αλλά ίσως κάποιοι να ελπίζουν σε μια δεύτερη ήττα…μήπως και έτσι επέλθει έπειτα το ξεσκαρτάρισμα και η πραγματική αναδιοργάνωση.

Γι’ αυτό ίσως και οι καθυστερήσεις σε συνέδριο, η εστίαση στα “ρεύματα” και στις αμφισβητήσεις…και οι ατέρμονες συζητήσεις που δεν οδηγούν πουθενά….

Οι εκλογές λοιπόν θα γίνουν στην ώρα τους…όποια ώρα και αν είναι αυτη…

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πολιτική: Νέα Δημοκρατία: Αυτό είναι το πόθεν έσχες της πρώην υφυπουργού της έκφρασης “Το τζάμπα πέθανε”

Νέα Δημοκρατία: Αυτό είναι το πόθεν έσχες της πρώην υφυπουργού της έκφρασης “Το τζάμπα πέθανε”

Η φράση «το τζάμπα πέθανε» άναψε αντιδράσεις, όμως τα περιουσιακά στοιχεία μαρτυρούν μια δική τους αλήθεια..

Πολιτική
Πολιτική: Ελληνικός Παλμός: 21.000 αφίξεις μέσω Κρήτης με όλο το βάρος να έχει πέσει στο Λιμενικό – Που θα πάει αυτή η κατάσταση;

Ελληνικός Παλμός: 21.000 αφίξεις μέσω Κρήτης με όλο το βάρος να έχει πέσει στο Λιμενικό – Που θα πάει αυτή η κατάσταση;

Ο πρόεδρος του Ελληνικού παλμού,Νίκος Παπαδόπουλος, από το βήμα της Βουλής, μιλά για 21.000 αφίξεις μέσω Κρήτης και ζητά στήριξη στο Λιμενικό.

Πολιτική
Πολιτική: Συμφέρον του πιτ μπουλ ή δημόσιο συμφέρον; Το Υπ. Εσωτερικών καλείται να απαντήσει

Συμφέρον του πιτ μπουλ ή δημόσιο συμφέρον; Το Υπ. Εσωτερικών καλείται να απαντήσει

Έγγραφο του ΥΠΕΣ προς τον Δήμο Ζακύνθου ζητά αξιολόγηση αιτημάτων υιοθεσίας για το πιτ μπουλ, χωρίς καμία αναφορά στη δημόσια ασφάλεια.

Πολιτική
Κοινωνία: Το 2025: μια χαμένη χρονιά για την πολιτική, όχι όμως για την κοινωνία

Το 2025: μια χαμένη χρονιά για την πολιτική, όχι όμως για την κοινωνία

Το 2025 δεν θα μείνει στην ιστορία της Χώρας μας ως χρονιά προόδου. Περισσότερο θα καταγραφεί ως μια περίοδος πολιτικής αδράνειας, θεσμικής κόπωσης και κανονικοποίησης της αδικίας.

Κοινωνία
Πολιτική: Κυριάκος Μητσοτάκης, ο δικαστής του κόσμου και η “σιωπή” για τη νομιμότητα

Κυριάκος Μητσοτάκης, ο δικαστής του κόσμου και η “σιωπή” για τη νομιμότητα

Ο Μητσοτάκης μιλά για ελπίδα στη Βενεζουέλα, αλλά ζητά σιωπή για τη νομιμότητα.. όταν βολεύει, το δίκαιο εξαφανίζεται.

Πολιτική
Πολιτική: Ο Ήρωας του Πόγραδετς, Σωτήριος Μουτούσης [1894 –20 Νοεμβρίου 1978]

Ο Ήρωας του Πόγραδετς, Σωτήριος Μουτούσης [1894 –20 Νοεμβρίου 1978]

Ο Σωτήριος Μουτούσης του Νικολάου γεννήθηκε στο χωριό Τραγανό της Αχαΐας στις 6 Φεβρουαρίου 1894.

Πολιτική
Media: Άρης Πορτοσάλτε : Δεν λέει να πέσει ο Μητσοτάκης ρε παιδιά…

Άρης Πορτοσάλτε : Δεν λέει να πέσει ο Μητσοτάκης ρε παιδιά…

Ο Άρης Πορτοσάλτε συνεχίζει να είναι ο... Άρης Πορτοσάλτε.

Media
Πολιτική: Ο Φειδίας Παναγιώτου με στόχο την Κυπριακή Βουλή ανακοινώνει την Άμεση Δημοκρατία, το νέο του κόμμα

Ο Φειδίας Παναγιώτου με στόχο την Κυπριακή Βουλή ανακοινώνει την Άμεση Δημοκρατία, το νέο του κόμμα

Ο Φειδίας Παναγιώτου παραμένει ευρωβουλευτής και ανακοινώνει το κόμμα Άμεση Δημοκρατία με ψηφιακή συμμετοχή πολιτών για επιλογή υποψηφίων και θέσεις στη Βουλή.

Πολιτική
ExtraTime: Δεύτερη παραπομπή της Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Δεύτερη παραπομπή της Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Για δεύτερη φορά καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας, Αθανασία Στιβακτή...

ExtraTime