ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιωάννης Οικονόμου: Αυτός είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διάλεξε για την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό τον Ιωάννη Οικονόμου.

Ο Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και του του υφυπουργού στον πρωθυπουργό.
Συντάκτης: Γιώργος Διπλοΐδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ο Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και του του υφυπουργού στον πρωθυπουργό.

Ο Ιωάννης Οικονόμου είναι η αλλαγή στην κυβέρνηση, που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «μίνι ανασχηματισμός».

Ο Ιωάννης Οικονόμου γεννήθηκε στη Λαμία το 1973. Είναι γεωπόνος στο επάγγελμα και δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων.

Σπούδασε στην Αθήνα και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Ενώ πήρε το πτυχίο του από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Το μεταπτυχιακό του είναι πάνω στην Παγκόσμια Πολιτική οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο του 2019, εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας. Ακόμη είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

Στον ανασχηματισμό που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2021, είχε πάρει την θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όσον αφορά τις πολιτικές και κοινωνικές του δραστηριότητες, ήταν επικεφαλής των οδικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΣΥ Α.Ε.), από το 2013 ως το 2015.

Νωρίτερα από το 2006 ως το 2009 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή. Είναι μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ πέρασε και από την θέση του προσωπικού συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη (2017-2019).

Ακόμη ήταν Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας 2016-2017. Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ 1998-2001 και Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 1995-1998.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίνι ανασχηματισμός – Αυτές είναι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Αντέχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μια συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα των περιοχών που επλήγησαν; (Vid)

Ολυμπιακός: Πρώτος ο Μαρτίνς «έχασε» – Η Λουντογκόρετς τον απομάκρυνε από την Αγγλία

Exit mobile version