ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόμμα ΝΙΚΗ: Για τη συνεχιζόμενη φυλάκιση των δυο ομογενών Χειμαριωτών!

Το κόμμα ΝΙΚΗ εξέφρασε την ανησυχία του για τα όσα περνούν οι δύο φυλακισμένοι ομογενείς από την Χειμάρρα.
Κόμμα ΝΙΚΗ: Για τη συνεχιζόμενη φυλάκιση των δυο ομογενών Χειμαριωτών!

Ανακοίνωση εξέδωσε το κόμμα ΝΙΚΗ, για τη συνεχιζόμενη φυλάκιση των δυο ομογενών Χειμαριωτών.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

Συνεχίζεται το μαρτύριο για τους 2 ομογενείς Χειμαριώτες, που κρατούνται για 15 ημέρες ήδη στις φυλακές των Τιράνων, χωρίς να τους αναγνωρίζονται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και η ελεύθερη επικοινωνία με τις οικογένειές τους, τη στιγμή που ακόμη και Αλβανοί νομικοί αναγνωρίζουν τα νομικά κενά μιας προφανώς στημένης υπόθεσης.

Η κυβέρνηση του Ράμα, παίρνοντας θάρρος από τα άσφαιρα πυρά που εκτοξεύει η ελληνική κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται έτσι κι αλλιώς σε εκλογική χαλαρότητα, επιδεικνύει πυγμή για να τσακίσει το φρόνημα των κατοίκων της Χειμάρας και να τους τιμωρήσει για το μόνο πραγματικό «έγκλημα» που διέπραξαν!

Να μην υποταχθούν δηλαδή  στον χοτζικής κοπής και ιδεοληψίας ολοκληρωτισμό του καθεστώτος του Ράμα που επιθυμεί, εξαγοράζοντας ψήφους, συνειδήσεις και αξιοπρέπεια, πρώτα να στραγγαλίσει οικονομικά τον Ελληνισμό της Χειμάρας και σε δεύτερο χρόνο να πετύχει και τη φυσική του εξόντωση.

Ως Νίκη προτείνουμε συγκεκριμένες δράσεις στην ελληνική πολιτεία η οποία «καθεύδει τον ύπνο του δικαίου».

Άμεση ανάκληση της πρέσβεώς μας από τα Τίρανα για διαβουλεύσεις, ως πρώτη ένδειξη της ενόχλησης μας για τα πρόσφατα γεγονότα.  Είναι κοροϊδία το διπλωματικό μας προσωπικό να αναλώνεται αυτές τις ημέρες σε προώθηση «εβδομάδας ελληνικού πολιτισμού»  στα Τίρανα και σε άλλες πόλεις, τη στιγμή που η ζωή και η υγεία δύο συμπατριωτών μας κινδυνεύουν άμεσα.

Απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα σε κάθε φυσικό πρόσωπο που σχετίζεται με τη δίωξη  και τη σύλληψη των δύο ομογενών μας.

Να καταστήσουμε τον Αλβανό πρωθυπουργό ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ  ΥΠΕΥΘΥΝΟ για ό,τι ήθελε συμβεί στους 2 κρατουμένους και ειδικότερα στον Παντελή Κοκαβέση που ως γνωστό αντιμετωπίζει σοβαρό και χρόνιο καρδιολογικό πρόβλημα.

Η Αλβανία θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα εθνικά δίκαια των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου,  δεν είναι απλά μία παρωνυχίδα των διμερών σχέσεων, όπως κατάντησε με την πολιτική των ως τώρα κυβερνήσεων, αλλά η λυδία λίθος βάσει της οποία θα αξιολογούνται και θα προοδεύουν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κόμμα ΝΙΚΗ: Για τη συνεχιζόμενη φυλάκιση των δυο ομογενών Χειμαριωτών!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.