ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για γήπεδα, εστίαση και μάσκες (vid)

Τα νέα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο Θάνος Πλεύρης.

Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αυξανόμενα κρούσματα στην χώρα μας ανακοίνωσε τη Δευτέρας (27/12) ο Θάνος Πλεύρης.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Κορονοϊός: Στον απόηχο του απόλυτου αρνητικού ρεκόρ κρουσμάτων στην Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τη Δευτέρα (27/12), ο Θάνος Πλεύρης γνωστοποίησε τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας  τα νέα μέτρα θα ισχύουν από 3 Ιανουαρίου και για δύο εβδομάδες, έως τις 16 Ιανουαρίου, με δυνατότητα επέκτασης. Ουσιαστικά πάμε σε ένα ήπιο lockdown με «λουκέτο» σε εστίαση και νυχτερινή διασκέδαση από τις 12, ενώ όσον αφορά τα γήπεδα πληρότητα στο 10% μόνο και γενικό πλαφόν τα 1.000 άτομα.

«Η πανδημία και η μετάλλαξη της Ομικρον είναι σε μεγάλο βαθμό στην ελληνική επικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική. Αυτό μας προβλημάτισε για τον χρόνο ισχύος των μέτρων. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη πίεση στο ΕΣΥ και έτσι τα μέτρα θα ισχύσουν από 03/01/2022», είπε ο υπουργός Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση ιδιαίτερα στους νέους να αποφύγουν τις επόμενες ημέρες να έχουν επαφή με τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους:

«Να είμαστε προσεκτικοί όλο αυτό το διάστημα να τηρούμε τα μέτρα και να διασκεδάσουμε αλλά την επόμενη ημέρα να έχουμε κάνει έναν έλεγχο ειδικά αν έρθουμε σε επαφή με άνω των 60 ετών», είπε χαρακτηριστικά

Κορονοϊός: Έτσι λοιπόν από τις 3-16 Ιανουαρίου 2022 θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

Κορονοϊός: Δείτε παρακάτω όλα είπε ο κ. Θάνος Πλεύρης για τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας

Exit mobile version