ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οruc Reis: Το πατάει η Ελλάδα; Επικοινωνία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με Αίγυπτο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Oruc Reis: Εξελίξεις φαίνεται πως θα έχουμε στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την επικοινωνία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου με τους ομολόγους του της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. «Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ολοκλήρωσε κύκλο τηλεφωνικών επαφών με ξένους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ της Αιγύπτου Αντιστράτηγος Μοχάμεντ Φαρίντ Χεγκάζη (Mohamed...

Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Oruc Reis: Εξελίξεις φαίνεται πως θα έχουμε στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την επικοινωνία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου με τους ομολόγους του της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ολοκλήρωσε κύκλο τηλεφωνικών επαφών με ξένους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ της Αιγύπτου Αντιστράτηγος Μοχάμεντ Φαρίντ Χεγκάζη (Mohamed Farid Hegazy) και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) Αντιστράτηγος Χαμάντ Μοχάμεντ (Hamad Mohammed)», ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.

Αίγυπτος και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αντιμάχονται την Τουρκία στην περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και στηρίζουν την θέση της Ελλάδας.

Ελλάδα και Αίγυπτος έχουν υπογράψει μερική συμφωνία για την ΑΟΖ των δύο χωρών, η οποία ακυρώνει το τουρκιλυβικό σύμφωνο στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εξελίξεις θα υπάρχουν από την αιγυπτιακή διπλωματία και στην περίπτωση του Καστελόριζου.

Σύμφωνα με ξένους αναλυτές η Τουρκία δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μία συμμαχία Αιγύπτυ και Ελλάδας στη περιοχή.

Ο Σίσι, πρόεδρος της Αιγύπτου, τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε σειρά εξοπλιστικών προγραμμάτων, αυξάνοντας δραστικά την επιθετική και αμυντική ισχύ της χώρας και κάνοντας, την μεγαλύτερη μουσουλμανική χώρα, ένα ισχυρό παίκτη στη Μεσόγειο.

Σοκ αποτέλεσε για την τουρκική κοινή γνώμη και η θέση Τούρκων αποστράτων οι οποίοι τόνισαν πως η Ελλάδα αν το θέλει με τα αεροπλάνα της μπορεί να βομβαρδίσει μέχρι και την Άγκυρα.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ SPORTIME ONLINE

Exit mobile version