ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: «Τρέχουμε για την Ισότητα και τη Διαφορετικότητα»

Κοινή Ανακοίνωση Τομέων Αθλητισμού και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: «Τρέχουμε για την Ισότητα και τη Διαφορετικότητα»

Στον 1ο Αγώνα Δρόμου «Συν-Εκκίνηση», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία, «Το Εργαστήρι», στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, συμμετείχαν εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κ. Νίκο Ανδρουλάκη, ο Γραμματέας του Τομέα Αθλητισμού, Θανάσης Ζαννιάς και η Αναπληρώτρια Γραμματέας του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μελίνα Θεοδώρου, ενώ επίσης παρέστησαν, η Βουλευτής Β1′ Βορείου Τομέα Αθηνών και Υπεύθυνη ΚΤΕ Δικαιοσύνης, Μιλένα Αποστολάκη και το Μέλος της ΚΠΕ, Βάσια Αναστασίου.

Στόχος της διοργάνωσης ήταν να κινήσει την προσοχή του ελληνικού δρομικού κινήματος, γιορτάζοντας ταυτόχρονα τη συμπερίληψη και την ορατότητα των Ατόμων με Νοητική Αναπηρία, όπως αρμόζει στην ημέρα, αλλά και όπως οφείλει να ισχύει καθημερινά.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής διαχρονικά στηρίζει έμπρακτα δράσεις, που συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση, την αποδοχή και το σεβασμό της διαφορετικότητας, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία, την εξασφάλιση της αυτονομίας τους και την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνία.

Στην εποχή των πολλαπλών και διαδοχικών κρίσεων (οικονομική, πανδημική, κλιματική, γεωπολιτική), διεκδικούμε με μεγαλύτερη ακόμα ένταση τη θέση των Ατόμων με Αναπηρία στην κοινωνία, για να μην οδηγηθούν στο κοινωνικό περιθώριο και για να διαβιούν με αξιοπρέπεια, κρίνοντας απαραίτητη τη δημιουργία Εθνικής Στρατηγικής για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, με ταυτόχρονη υλοποίηση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματά τους και πλήρη εφαρμογή του άρθρου 21 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο «τα άτομα με αναπηρία έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: «Τρέχουμε για την Ισότητα και τη Διαφορετικότητα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.