Τουρκία: «Το Καστελόριζο δεν μπορεί να έχει υφαλοκρηπίδα» (vids)


Βαγγέλης Λάσκαρης

Τουρκία: «Το Καστελόριζο δεν μπορεί να έχει υφαλοκρηπίδα» (vids)


Και ξαφνικά προέκυψε θέμα με το Καστελόριζο και την  ύπαρξη υφαλοκρηπίδας! Το ανακίνησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι. 

Ο Ακσόι επέρριψε τις ευθύνες στην Ελλάδα και την Κύπρο για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας πως το Καστελόριζο και τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στην Ανατολία, δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα.

Πρόσθεσε δε πως η «ρητορική των κυρώσεων» από την Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο να τονώσει μπορεί την αποφασιστικότητα της χώρας του. «Την ευθύνη για την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο την έχουν η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (Κυπριακή Δημοκρατία) με τις μαξιμαλιστικές τους απαιτήσεις και τις παράνομες τους ενέργειες.

30.000 live παιχνίδια κάθε μήνα, αμέτρητα στοιχήματα

+21 Παίξε υπεύθυνα

Αυξάνει περισσότερο την ένταση, με την δικαιολογία της αλληλεγγύης, η άνευ όρων υποστήριξη που δίνει η Ε.Ε με την δικαιολογία της αλληλεγγύης , σε αυτό το δίδυμο που θέλει να αγνοήσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tουρκία: Σε παροξυσμό η Άγκυρα – Θέλει μέχρι και τον… Ατλαντικό

«Καλούμε την Ε.Ε και τις χώρες μέλη της, που επικαλούνται την δικαιολογία της αλληλεγγύης της Ένωσης, να μην υποστηρίξουν τις μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Η Ελλάδα δεν είναι κράτος με αρχιπέλαγος. Κυρίως το Καστελόριζο, αλλά και νησιά που βρίσκονται κοντά στην Ανατολία, δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα, αυτό βαίνει ενάντια στο διεθνές δίκαιο και δεδικασμένες αποφάσεις», τόνισε ο Ακσόι.

Και κατηγόρησε τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας πως όταν η Τουρκία τονίζει την ανάγκη του διαλόγου και της διπλωματίας, η ΕΕ. οδηγείται στην ρητορική των κυρώσεων.

«Αυτό δεν βοηθάει στην επίλυση των παρόντων προβλημάτων και αυξάνει την αποφασιστικότητα της χώρας μας. Η Τουρκία παρά τις παράνομες συμμαχίες που δημιουργούνται εναντίον της, θα συνεχίσει να υποστηρίζει με αποφασιστικότητα τα δικαιώματά της, όπως και αυτά των Τουρκοκυπρίων.»

«Αν υπάρχει ειλικρινής βούληση της επίλυσης του ζητήματος, πρέπει η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση να δουν πως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί να πάψουν να κινούνται βάσει των λανθασμένων υπολογισμών αυτών που βρίσκονται από πίσω τους.

Aν η Ε.Ε. επιθυμεί λύση στην Ανατολική Μεσόγειο τότε πρέπει να συμπεριφερθεί αμερόληπτα και πρέπει να γίνει ένας έντιμος διαμεσολαβητής».

Πηγή: huffingtonpost.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ SPORTIME ONLINE


Sportime Extras