ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Η ΝΔ και στα εργασιακά παίρνει μηδέν»

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε για τις αλλαγές στα εργασιακά ζητήματα...

Τσίπρας
Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη απάντησε σε ερώτηση του Dikaiologitika News για τις αλλαγές στα εργασιακά και τον βάσιμο λόγο απόλυσης.

Συγκεκριμένα, ο απεσταλμένος του Dikaiologitika News, Μάκης Σιάρκος ρώτησε τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα: «Εφόσον η χώρα βρίσκεται εκτός μνημονίων, γιατί αυτή τη ρύθμιση δεν την φέρατε νωρίτερα; Μήπως αυτό έδωσε πάτημα στην Νέα Δημοκρατία για να την καταργήσει; Και ένα δεύτερο υποερώτημα, πόσο δύσκολο θα ήταν για έναν εργαζόμενο απολυμένο να ξαναμπεί στην αγορά εργασίας όταν είναι αναρτημένος στην ΕΡΓΑΝΗ ο λόγος της απόλυσής του;».

«Σε ό,τι αφορά το δεύτερο ερώτημα, η υποχρέωση του εργοδότη να αιτιολογεί την απόλυση είναι ένα μέτρο που αποτρέπει το μαζικό φαινόμενο απολύσεων χωρίς αιτία», απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Τσίπρας για ΠΑΟΚ στη ΔΕΘ: «Ήρθα στους πρωταθλητές»

Πρόσθεσε δε πως:«Αυτοί που κατάργησαν το μέτρο προσπαθούν να βρουν αιτιολογία για την απόφασή τους να αποδεχτούν ένα από τα βασικά αιτήματα του ΣΕΒ, των εργοδοτών ώστε να παρθεί πίσω ένα μέτρο το οποίο είναι προφανές ότι δεν τους διευκόλυνε γιατί δημιουργούσε μία ασπίδα προστασίας για τους εργαζομένους. Στο πρώτο σκέλος του ερωτήματός σας, από εκείνη την μέρα, τις 21η Αυγούστου έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα.

Μέρα με την μέρα κερδίζαμε βήματα προς τα μπρος για την επαναφορά της κανονικότητας αλλά και την ανοικοδόμηση της εργασιακής κανονικότητας, του κοινωνικού κράτους. Προφανώς άλλα πράγματα γίναν νωρίτερα, άλλα έγιναν αργότερα, έγιναν όμως.

Όλες οι κατακτήσεις για τους εργαζόμενους φαίνεται πως παίρνονται πίσω, ήδη έχουν παρθεί αρκετές και υπάρχει σχεδιασμός να παρθούν και το επόμενο διάστημα.

Δεν έχει τόσο σημασία ο χρόνος που εμείς φέραμε την νομοθετική παρέμβαση, δεν είναι αυτή δικαιολογία, η ουσία και η απάντηση είναι ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και στα εργασιακα παίρνει μηδέν».

Πηγή: dikaiologitika.gr.

Exit mobile version