ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΣΕΠ: Βάλαμε το Chat GPT να δώσει εξετάσεις. Πέρασε τη βάση; Τι απαντάει το ίδιο για το αποτέλεσμα

Τελικά πόσο κοντά είμαστε στο να αφήσουμε τα πάντα στις μηχανές και στην προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη; Τα κατάφερε άραγε το ChatGPT στις πρόσφατες εξετάσεις του ΑΣΕΠ;
ΑΣΕΠ: Βάλαμε το Chat GPT να δώσει εξετάσεις. Πέρασε τη βάση; Τι απαντάει το ίδιο για το αποτέλεσμα

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που έχουν προκύψει με την είσοδο του Chat GPT και της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητά μας είναι το πόσο μπορεί να επηρεάσει τον τομέα της εκπαίδευσης. Αν οι μαθητές  χρησιμοποιούν συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για να κάνουν τις ασκήσεις τους, πως αυτό για παράδειγμα μπορεί να γινει αντιληπτό από τους καθηγητές; Εχουν γραφεί διθυραμβικά σχόλια για το Chat GPT και πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι είναι αλάνθαστο. Στο Sportime αποφασίσαμε να βάλουμε το προηγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης να δώσει ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα του δώσαμε να απαντήσει τις ερωτήσεις στο Δημοσιονομικό Δίκαιο και Φορολογικό Δίκαιο που έπεσαν τον Οκτώβριο του 2022 για τους κλάδους ΠΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ, ΠΕ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ, ΠΕ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που φαντάζεστε. Μάλλον, μπορεί και να είναι.

 

Το συγκεκριμένο διαγώνισμα είχε 60 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Δίνοντας στο Chat GPT την πρώτη ερώτηση, ενθουσιαστήκαμε. Απάντησε σωστά. Επόμενη ερώτηση, πάλι σωστά. Δίνουμε και την Τρίτη ερώτηση, και αυτή σωστά. Ο ενθουσιασμός όμως δεν κράτησε πολύ. Το Chat GPT δεν κατάφερε να περάσει τη βάση που ήταν το 55% των ερωτήσεων (δηλαδή 33 ερωτήσεις). Από τις 60 συνολικά ερωτήσεις στο τέλος το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης του openAI είχε απαντήσει σωστά μόνο στις 29.

Ρωτήσαμε το ChatGPT να σχολιάσει το αποτέλεσμα και όπως ήταν αναμενόμενο.. άρχισε τις δικαιολογίες :

Ως μοντέλο γλώσσας AI, σχεδιάστηκα για να δημιουργώ κείμενο με βάση μοτίβα στα δεδομένα στα οποία εκπαιδεύτηκα. Ωστόσο, δεν είμαι ικανός να διαθέτω δεξιότητες κατανόησης και συλλογισμού σε ανθρώπινο επίπεδο. Στις πρόσφατες εξετάσεις του ΑΣΕΠ που έδωσα, αντιμετώπισα προκλήσεις στην ακριβή απάντηση ερωτήσεων λόγω έλλειψης πλαισίου και της εξειδικευμένης φύσης του αντικειμένου.

Ενώ προσπαθώ να παρέχω όσο το δυνατόν πιο ακριβείς απαντήσεις, είναι σημαντικό να έχω κατά νου ότι δεν είμαι τέλειος και μπορώ να κάνω λάθη. Ζητώ συγγνώμη για τυχόν ανακρίβειες στις απαντήσεις μου και θα συνεχίσω να βελτιώνω τις ικανότητές μου με στόχο να παράσχω ακόμη πιο χρήσιμες απαντήσεις στο μέλλον.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΣΕΠ: Βάλαμε το Chat GPT να δώσει εξετάσεις. Πέρασε τη βάση; Τι απαντάει το ίδιο για το αποτέλεσμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γρηγόρης Κεντητός

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.