ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

BeReal: Γι’ αυτό κολλάνε όλοι με αυτή την εφαρμογή – Έτσι λειτουργεί!

Το BeReal έρχεται να φέρει τα πάνω-κάτω και να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τα social media.

BeReal: Γι' αυτό κολλάνε όλοι με αυτή την εφαρμογή - Έτσι λειτουργεί!
Συντάκτης: Στέλιος Ανδρικάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

BeReal: Αναμφίβολα τα πράγματα έχουνε ξεφύγει για τα καλά στα social media, αφού βλέπουμε όλο και περισσότερο κόσμο να θέλει να γίνει γρήγορα διάσημος, αποκτώντας χιλιάδες followers.

Το Instagram και το Tik Tok αναμφίβολα είναι δύο από αυτά, που με κάθε τρόπο η Gen Z θέλει να ξεχωρίσει, θεωρώντας το μάλιστα πολύ μεγάλη επιτυχία.

Μάλιστα στο παρελθόν έχουν δει ανθρώπους να παρακαλούν για περισσότερους followers προκειμένου να μη χρειαστεί ο κάτοχος του προφίλ να βρει κανονική δουλειά.

Εκτός αυτού, δε μιλάμε πλέον για πλατφόρμες που υπάρχουν για να φέρουν κοντά φίλους και συγγενείς, όπως για παράδειγμα με ένα τέτοιο σκεπτικό είχε αρχίσει και το Facebook.

Πλέον έρχεται μία εφαρμογή που θέλει να αλλάξει τα πάντα και ιδιαίτερα το πώς βλέπουν οι νέοι τα social media.

Μιλάμε για το BeReal, που όλο και γιγαντώνεται έχοντας δημιουργηθεί από τους Γάλλους επιχειρηματίες Alexis Barreyat και Kévin Perreau.

Είναι μία εφαρμογή στην οποία οι χρήστες βγάζουν μια ταυτόχρονη φωτογραφία με την μπροστινή και την πίσω κάμερα κάθε μέρα, ενώ δεν μπορούν να δουν τα όσα ανεβάζουν οι φίλοι τους, εκτός αν ανεβάσουν και οι ίδιοι.

Με αυτό τον τρόπο θέλουν να δείξουν το τι πραγματικά γίνεται πίσω από τις κάμερες και όχι να είναι ένα social το οποίο είναι και αυτό για selfies.

Αυτή τη στιγμή το BeReal σπάει όλα τα κοντέρ, αφού βρίσκεται στη Νο1 θέση του App Store παγκοσμίως, ενώ και στην Ελλάδα βρίσκεται 2ο στις προτιμήσεις.

Μένει να δούμε αν όντως θα καταφέρει να φέρει μία αλλαγή στην τοξικότητα των social media ή και αυτό θα καταλήξει όπως τα άλλα.

Exit mobile version